xcounter
#

Хаотичне мінування Чорного моря мало завадити кораблям НАТО - міністр оборони Туреччини

3455
Хаотичне мінування Чорного моря мало завадити кораблям НАТО - міністр оборони Туреччини

У Туреччині розповіли про мінну загрозу у Чорному морі та оголосили коли відкриють Босфор для проходу військових кораблів

У міністерстві оборони Туреччини вважають, що морські міни, які заполонили Чорне море, були навмисно відправлені у дрейф для того, щоб завадити кораблям країн-членів НАТО в їх діях у акваторії.

Як цитує слова міністр оборони Туреччини Хулусі Акара видання THhaber, на всіх мінах була відключена чи відсутня система деактивації міни після обриву мінрепу. Більше того, Туреччина, Болгарія та Румунія не володіють інформацією щодо кількості мін.

Читайте також: Світовий бестселер: гранатомет Carl Gustaf вже в Збройних Силах України - чим він крутий

Тобто пересування військових кораблів в ситуації мінної загрози, на думку голови турецького оборонного відомствп, було б максимально ускладнене.

Водночас, з боку Defense Express зазначимо, що російські кораблі вільно маневрують у акваторії Чорного моря з самого початку конфлікту. Тобто чудово знають де саме знаходяться міни.

Також Хулусі Акара підкреслив, що Туреччина буде дотримуватись конвенції Монтре та не буде пропускати військові кораблі до Чорного моря до завершення війни.

Читайте також: Снаряди на парашутах "долетіли" до Харкова: що це за боєприпаси