xcounter
#

Гвинтівка проти новітнього Ка-52, бойові "путіномобілі" та видовищні вибухи від ПТРК "Скіф": події тижня війни від Defense Express

79529
"Путіномобіль"- назва для російських пікапів з кулеметами
"Путіномобіль"- назва для російських пікапів з кулеметами

Видовищний вибух після пострілу в боєкомплект, в армії РФ з'явились "путіномобілі", новітній вертоліт Ка-52 можна збити навіть з гвинтівки – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Видовищний вибух після пострілу в боєкомплект

Оператори українських ПТРК від ДержККБ "Луч" продовжують ефектно знищувати ворожу техніку. Цього разу на відео потрапило видовищне знищення ворожої бойової машини.

Читайте також: З початку війни знищено 16 БТГр окупаційних військ – Генштаб

Розрахунок ПТРК "Скіф" влучив прямісінько в боєкомплект – це підтверджує як ефектний вибух, так і політ башти після влучення у ціль.

NASAMS та Naval Strike Missile - що це за зброя

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламентарів Норвегії закликав надати Україні вкрай потрібну для боротьби з РФ зброю - зенітні ракетні комплекси та протикорабельні ракети.

Батарея NASAMS-3 для Литви
Батарея NASAMS-3 для Литви

Про Naval Strike Missile видання Defense Express свого часу вже зробило вкрай детальний матеріал, в якому пояснюється, як ця протикорабельна ракета стала справжнім бестселером на ринку озброєння. Тепер час прийшов і для зенітного ракетного комплексу NASAMS.

В артилерії та навігації окупантів з’явилися нові проблеми

Група українських хакерів каже, що знайшла способи глушити навігацію російських військових частин, а також працює над тим, щоб ускладнити ворогу застосування артилерії.

Майже два десятки волонтерів групи CyberPan Ukraine працюють з українськими військовими та отримують кошти з джерел в Ізраїлі та США, повідомили Defense One учасники групи. За кілька тижнів після того, як Росія вторглася в Україну, за словами одного з членів CyberPan Ukraine, група знайшла способи не дати деяким польовим підрозділам ворога отримувати сигнали від системи ГЛОНАСС. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Новітній вертоліт Ка-52 можна збити навіть з гвинтівки

Відомий російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор", для якого у Кремлі не жалкували жодних хвалебних епітетів, як виявилось прошивається у вразливі місця з гвинтівковим калібром 7,62-мм.

Ка-52
Ка-52

І що більш важливо цю інформацію розкрили самі російські пропагандисти з каналу RT, які, напевно, намагались зняти черговий "ура-патріотичний" ролик про "аналоговнет". Але не проконсультувались із фахівцями й опублікували те, що їм розповіли та показали самі російські пілоти. Деталі – у матеріалі Defense Express.

В армії РФ з'явились "Путіномобілі"

Армія РФ почала використання озброєних кулеметами цивільних пікапів.

На відео, яке з'явилось у мережі зафіксована колона автівок, які мають типове озброєння та бронещити. Такі машини з рашиськими "z-юками" вже охрестили "путіномобілями". Деталі – у нашому матеріалі.

Читайте також: ВДВ РФ накивали п'ятами так, що кинули під Ірпенем секретний "Барнаул-Т" з блоком "свій-чужий" (відео)