xcounter
#

Фрегат ВМС Індії прибув до Франції: будуть домовлятись про підводні човни та палубні "Рафалі"?

988
Корабель INS Tabar зайшов до французького порту Брест
Корабель INS Tabar зайшов до французького порту Брест

Це був перший за декілька років візит корабля ВМС Індії до Франції. Схоже ця подія може увінчатись новими контрактами на поставку зброї

Франція 14 липня відзначала своє національне свято – День взяття Бастилії. І саме під це свято 12 липня цього року до французького порту зайшов фрегат військово-морських сил Індії INS Tabar.

Зустріч цього корабля була організована на найвищому рівні: на берегу екіпаж фрегата INS Tabar зустрічали розрахунок Церемоніальної гвардії ВМС Франції та Джавед Ашраф, посол Індії у Франції та Монако.

Читайте також: Індія будує власні фрегати Talwar, "Зоря-Машпроект" поставить до них двигуни
Фрегат INS Tabar заходить в акваторію французького порту Брест

Більш того - віце-адмірал Олів’є Лебас, командувач Атлантичного морського регіону ВМС Франції, прийняв у себе командира фрегата INS Tabar.

І як своєрідний елемент церемоніалу – індійський фрегат провів спільні показові маневри із фрегатом FNS Aquitaine французького флоту.

Церемоніальна гвардія ВМС Франції зустрічає гостей з Індії

Як наголосила при цьому в своєму релізі прес-служба ВМС Індії, цей візит був присвячений співпраці у сфері свободи судноплавства на морі. Щоправда, про візит, котрий відбувся 12 липня, прес-служба індійського флоту сповістила лише учора, 16 липня.

Схоже, цей візит мав не лише "церемоніальний", а цілком прикладний характер.

Високопосадовці Франції та Індії використали борт фрегата INS Tabar як майданчик для неформальних перемовин

Можливо, що обидві сторони під час цього візиту обговорювали перспективи нових поставок французьких озброєнь для ВМС Індії. Тим більш, що "вільних ніш" для таких поставок вистачає.

У цьому році Індія планує ввести у стрій авіаносець INS Vikrant, для якого ще потрібно створити авіагрупу. Цілком можливо, що саме палубний літак Rafale підійде на цю роль.

Російський МіГ-29К має вагомий недолік - із цим літаком занадто часто трапляються аварії

Або ж – індійські ВМС хочуть закупити шість нових дизель-електричних субмарин, і в цьому випадку Франція цілком може стати переможцем тендеру.

Цікаво, що 2 липня цього року той же індійський фрегат INS Tabar по дорозі до французьких берегів виконав "візит ввічливості" до єгипетської Олександрії, про цю подію прес-служба індійських ВМС говорить в категоріях "перший великий похід".

Цілком можливо, що за 5-10 років ми побачимо індійський аналог проекту "Новий шовковий шлях", котрий буде опиратись на силу та міць ВМС Індії.

Франція та Індія мають спільні інтереси в Індо-Тихоокеанському регіоні, схоже що Делі ще активніше співпрацюватиме з Парижем для посилення власного флоту
Читайте також: "Блискавка" на експорт: як Україна може допомогти Індії досягти воєнної переваги на морі