xcounter
#

Індія будує власні фрегати Talwar, "Зоря-Машпроект" поставить до них двигуни

2493
Україна уже поставила силові установки до трьох фрегатів проекту 1135.6, котрі Індія перекупила в РФ
Україна уже поставила силові установки до трьох фрегатів проекту 1135.6, котрі Індія перекупила в РФ

Зараз індійський ОПК будує ще два фрегати такого проекту, наша "Зоря-Машпроект" має контракт на поставку силових установок до цих кораблів

Декілька днів назад, 18 червня цього року, військово-морські сили Індії провели церемонію закладки кіля корабля проекту 11356 Talwar.

Церемонія відбулась на підприємстві Goa Shipyard Ltd (GSL), і це закладався кіль другого фрегату такого проекту, що має будуватись саме на індійських потужностях за технічної допомоги РФ, пише портал Naval News.

Читайте також: Два тральники зі складу флоту Британії та 8 нових катерів: ВМСУ оприлюднили подробиці нового Меморандуму
Корабель проекту 11356 на стапелі одного із підприємств РФ, фото ілюстративне

Контракт на будівництво цих двох фрегатів проекту Talwar Міноборони Індії та компанія GSL уклали в січні 2019 року, вартість підряду – 500 мільйонів доларів.

Кіль першого у цій серії корабля був закладений також цьогоріч – 29 січня, фрегат має стати до строю індійських ВМС в 2026 році. Корабель, закладка кіля котрого відбулась в червні, має увійти до складу флоту Індії в І половині 2027 року.

Фрегат INS Talwar індійських ВМС прямує до Перської затоки, фото ілюстративне

Варто нагадати, що індійські ВМС уже мають в своєму складі три фрегати проекту 1135.6 Talwar, які оснащені силовими установками виробництва українського ДП "Зоря-Машпроект".

При цьому, як розповідав Defense Express, Індія замовила у нашої "Зоря-Машпроект" поставку силових установок і для цих двох фрегатів, що будуватимуться на індійських потужностях. Мова про поставку пропульсивного комплексу M7N.1E, що складається двох маршевих турбін DS71 та двох форсажних турбін DT59.

Інфографіка, що відображає характеристики пропульсивного комплексу M7N.1E, котрий наше ДП "Зоря-Машпроект" постачатиме для будівництва двох нових фрегатів ВМС Індії

Як також розповідав Defense Express, загалом зараз на кораблях флот Індії наразі експлуатуються понад 150 газотурбінних двигунів розробки та виробництва "Зоря"-"Машпроект".

Читайте також: Модернізація катерів Island, побудова корветів Ada та британських ракетних катерів: розмова з Вадимом Борисовим, очільником ДПЦК