xcounter
#

Французька Thales найме ще 12 тисяч працівників, треба не тільки на РЛС для України, але й на "автономні поїзди" також

4439
РЛС Ground Master 200, яка має бути поставлена для України, ілюстративне фото від Thales
РЛС Ground Master 200, яка має бути поставлена для України, ілюстративне фото від Thales

Подібні нюанси важливі для розуміння усіх особливостей в тектонічних змінах, що зараз відбуваються в західному ОПК

Керівництво французького оборонного концерну Thales заявило, що в 2023 році планує найняти 12 тисяч додаткових працівників, аби "задовольнити попит на весь асортимент продукції". В 2022 році концерн уже найняв 11,5 тисяч додаткових працівників, порівняно з тим, що попередні роки набір персоналу не перевищував 5-8 тисяч осіб на рік.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну попит на електроніку від Thales виріс суттєво, завдяки чому наприклад вартість акцій концерну протягом року виросла аж на 60%. Уже відомо, що у травні 2023 року Thales має поставити для ЗСУ першу радіолокаційну станцію Ground Master 200, яка зміцнить нашу ППО, і для розгортання котрої на позиції достатньо лише 15 хвилин.

Читайте також: Щоб зробити ракету Aster до SAMP/T, Франції треба 40 місяців, і тому Захід аж так "переймався" ефективністю нашої ППО
Thales спеціалізується в тому числі й на виробництві електроніки для космічної техніки, фото ілюстративне

З однієї сторони, справді виглядає так, що саме через стрибок попиту на військову електроніку, спричинений війною РФ проти України, французький Thales настільки різко збільшує набір персоналу: зараз на підприємствах концерну загалом працюють 80 тисяч осіб.

З іншої сторони, керівництво Thales окремо наголосило на тому, що стрибок попиту відбувся за "усім асортиментом продукції". І на цьому тлі особливо цікавим виглядає той факт, що ця французька компанія постачає електроніку не тільки для військової промисловості чи аерокосмічної галузі, але й навіть для залізничного транспорту.

Для залізниць різних країн світу французька Thales постачає цифрові пристрої для сигналізації та регулювання руху поїздів, і також – працює над створенням так званих "автономних поїздів" без машиністів, котрі за якийсь час повинні їздити у Франції та Німеччині. Очевидно, що для роботи і за цими напрямками концерну також довелось наймати додаткових працівників. І це один із "пазлів", який загалом показує, на якому тлі Thales різко на понад 10% збільшив набір персоналу.

РЛС Ground Master 200, яка має бути поставлена для України, ілюстративне фото від Thales

До речі, аж ніяк не єдиний приклад, коли одна і та ж компанія постачає одночасно і військову техніку, і техніку для роботи інфраструктури.

Наприклад, як розповідав Defense Express, наприкінці грудня 2022 року Польща отримала першу партію в 10 танків К2 та 24 самохідні артустановки К9 від Південної Кореї. І на тому ж ролкері заодно доставили і 12 трамваїв для муніципалітету Варшави. Нюанс просто в тому, що ці всі танки, САУ і трамваї на замовлення поляків виготовила одна і та ж південнокорейська фірма - Hyundai Rotem.

Читайте також: США "розучились" робити голівки самонаведення до Stinger, і це "гальмує" плани по виробництву ПЗРК