xcounter
#

США "розучились" робити голівки самонаведення до Stinger, і це "гальмує" плани по виробництву ПЗРК

8578
ПЗРК FIM-92 Stinger, ілюстративне фото з відкритих джерел
ПЗРК FIM-92 Stinger, ілюстративне фото з відкритих джерел

Виробництво навіть перевірених зразків озброєння доволі часто впирається в парадоксальні технологічні обмеження

Оборонна промисловість США хоче до 2025 року збільшити наполовину обсяги виробництва переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger – від 40 до 60 одиниць на місяць, або орієнтовно від 500 до 700 одиниць на рік.

Але для цього необхідно "всього лише" заново навчитись виготовляти ключовий елемент для цього ПЗРК – подвійний вузол виявлення в інфрачервоній голівці самонаведення, бо американський ОПК робити таку річ на даний момент "розучився". Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24 з посиланням на Janes.

Читайте також: Франція збільшує закупівлю артилерійських боєприпасів, але цифри виглядають відверто замалими
ПЗРК FIM-92 Stinger, ілюстративне фото з відкритих джерел

Можливо, цей важливий для ГСН вузол доведеться конструювати заново, бо виробництво необхідних для нього елементів також було втрачено. Щоб виготовляти нові ПЗРК Stinger у невеликих партіях для закордонних замовників, старих запасів комплектуючих вистачало, власне на них корпорація Raytheon і "виїжджала" до недавнього часу.

Але як тільки виникло питання, що Пентагон хоче поповнити запаси своїх Stinger після того, як ЗСУ отримали 1600 таких ПЗРК. І саме на цьому моменті й "виплила" ситуація, що для масштабування виробництва не вистачає критично важливого вузла, робити який американські "підрядники" на даний момент уже не вміють.

ПЗРК FIM-92 Stinger, ілюстративне фото з відкритих джерел

Читайте також: Щоб зробити ракету Aster до SAMP/T, Франції треба 40 місяців, і тому Захід аж так "переймався" ефективністю нашої ППО