xcounter
#

Фінляндія та Латвія після двох років перемовин "рамково" домовились про спільне виробництво БТР Patria

2709
Вартість поставки цих машин – не розкривається
Вартість поставки цих машин – не розкривається

За умовами угоди латвійські військові за наступні вісім років мають отримати 200 таких шестивісних бронетранспортерів

Фінляндія спільно з оборонною компанією Patria та Латвія уклали Рамкову угоду про організацію спільного виробництва бронетранспортерів Patria 6×6. За умовами цієї угоди, протягом 2021-2029 років латвійське військо має отримати 200 таких БТР, сповіщає прес-служба самої компанії Patria.

Вартість угоди – не розкривається. Але відомо, що Латвія має отримати від оборонної компанії Patria не тільки самі бронемашини, але й також – технології для подальшого розгортання виробництва бронетранспортерів і навчання персоналу.

Читайте також: ЛКМЗ в цьому році отримав вже 8 замовлень на виготовлення корпусів для БТР-4Е
Випробування бронетранспортера Patria 6×6, фото ілюстративне

В теорії, такий проект спільного виробництва допускає, що до нього можуть приєднатись і нові країни-учасники. В свою чергу, уряд Фінляндії та компанія Patria підписали Лист про наміри щодо майбутнього серійного замовлення цих бронетранспортерів для національних збройних сил.

Варто відзначити, що перемовини про можливе спільне виробництво бронетранспортерів Латвія та Фінляндія почали ще в 2020 році.

Бронемашина Patria AMV у версії бойової машини піхоти, фото ілюстративне

Бронетранспортер Patria 6×6 розроблений як певна компіляція бронемашин Patria XA та Patria AMV, відповідно – і поєднує переваги обох цих бронемашинах.

З однієї сторони, Patria 6×6 має просторий десантний відсік, з іншої сторони – цей бронетранспортер простий в управлінні та обслуговуванні. Завдяки ефективній силовій установці та незалежній підвісці, запозиченої із Patria AMV бронетранспортери Patria 6×6 демонструють відмінну прохідність по усім типам рельєфу.

Бронетранспортер Patria XA, фото ілюстративне
Читайте також: "Сайгак" від "Української бронетехніки" на заміну УАЗ офіційно представлений: нові деталі та подробиці (фото)