xcounter
#

ЛКМЗ в цьому році отримав вже 8 замовлень на виготовлення корпусів для БТР-4Е

5984
Корпус нового БТР-4Е в цеху ХКБМ у березні 2021 року
Корпус нового БТР-4Е в цеху ХКБМ у березні 2021 року

ХКБМ продовжує масово замовляти корпуси у приватного підприємства попри колишні зриви постачань

Приватне підприємство "Лозівський ковальсько-механічний завод" вчергове обрано переможцем в тендері на виготовлення корпусів для бронетранспортерів й готується до підписання контракту з ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова" (входить до складу ДК "Укроборонпром").

За даними майданчика ProZorro, за умовами останнього тендеру, що був оприлюднений 5 серпня ц.р., ЛКМЗ має виготовити за 43 млн гривень 10 корпусів В1349.01сб-1-02 (БТР-4Е).

Читайте також: БТР-4Е-"морпіх" пройшов додаткові випробування на плавучість (відео)
тендер
Конкурсно-цінова пропозиція ЛКМЗ яка була обрана переможцем у двох тендерах ХКБМ

Їх постачання передбачається кількома партіями: перші три через 90 днів після перерахування авансу та постачання давальницької сировини, наступні 3 через 120 днів та наступні два місяці по 2 корпуси.

Ще одне серпневе замовлення для ЛКМЗ – 10 комплектів деталей броньового корпусу (без спецсталі) для БТР-4Е, виготовлені за конструкторською документацією ХКБМ, вартістю 8 300 000 гривень.

БТР-4Е
БТР-4Е ЗСУ на військовому параді на честь 30-річча Незалежності України

Строк постачання деталей - 3 комплекти до 10 жовтня ц.р., 1 комплект до 31 жовтня ц.р., 3 комплекти до 30 листопада ц.р. та 3 комплекти до 10 грудня 2021 року.

тендер
Цьогорічні тендери ХКБМ на постачання корпусів та їх частин де переможцем було обрано ЛКМЗ

Варто додати, що ЛКМЗ з квітня поточного року вже уклало з ХКБМ шість контрактів (без вищезгаданих двох тендерів) на виготовлення корпусів та деталей для них. Загальна вартість послуг за ці замовлення становить 65,4 млн гривень. Однак кількість корпусів в публічних звітах не повідомляється.

БТР-4Е
"Морська" версія БТР-4Е на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Нагадаємо, у березні цього року стало відомо, що ХКБМ підписало з Міністерством оборони України контракт на виготовлення 75 БТР-4, з яких 60 машин у новій плавучий версії для Морської піхоти ВМСУ.

БТР-4Е
Колонна БТР-4Е (разом з фінальною партією) прямує до Києва. серпень 2020 року / Фото: "Укроборонпром"

Хоч ХКБМ почав закуповувати велику кількість деталей для БТР-4 ще рік тому, на сьогодні офіційної інформації про будь-які постачання Збройним силам України нових БТР-4Е (після виконання контракту на постачання 45 БТР-4Е влітку минулого року) не повідомлялося.

БТР-4Е
БТР-4Е під час випробувань у воді

Також викликає подив, що ХКБМ, після зірваного у минулому десятиріччі великого контракту й досі не налагодило власне виробництво корпусів для бронетранспортерів й масово замовляє їх у ЛКМЗ, завдяки діям якого (точніше їх відсутності) мала дуже великі проблеми з минулим контрактом.

Читайте також: Болючий пил параду: як зламався "Оплот" та що не так з "Бастіоном" (відео)