xcounter
#

Двоє в кабіні "літака-боягуза": РФ хоче зробити нову версію свого так званого "винищувача 5-го покоління"

27488
Російський винищувач Су-57
Російський винищувач Су-57

Чи вбудують в нього функцію "вилітати за межі своєї країни" наразі невідомо

Рашисти хочуть зробити двомісну версію свого "новітнього" багатофункціонального винищувача "п’ятого" (по факту 4++) покоління Су-57 – про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на гендиректора "Объединенной авиастроительной корпорации" Юрія Слюсаря.

Читайте також: Винищувач F-22 Raptor може отримати оновлення, яке не залишить шансів російському Су-57
Су-57 винищувач РФ
Російський винищувач Су-57

Так, наразі ОАК обговорює з російським міноборони створення двомісного винищувача Су-57, каже Слюсар: "Ми в активній фазі взаємодії з замовником. Суттєвою перевагою двомісної версії Су-57 можуть бути нові тактичні можливості при діях з БПЛА різного призначення, що дозволяє отримати синергетичний ефект під час виконання спеціальних задач".

Су-57
Виявлені за допомогою супутників з SAR Су-57 Felon 5-го покоління. На фото видно два нових російських винищувачів Су-57

Російські пропагандисти позиціонують свій Су-57 як сучасний літак п’ятого покоління, водночас, наприклад, у 2021 році виявилося, що літак, який мав бути малопомітним для радарів, виявився безпорадним під коком супутників з SAR-радаром з синтезованою апертурою.

Здавалося б, війна в Україні мала б стати чудовою нагодою для РФ продемонструвати світові, на що здатен її так званий "літак п’ятого покоління", однак з 24 лютого Су-57 відзначився передусім "тактикою повітряних боягузів", запускаючи ракети з власного повітряного простору.

Х-69
Демонстраційний зразок російської ракети Х-69, ілюстративне фото з відкритих джерел

Водночас нещодавно Defense Express розповідав про те, що окупанти вже вдруге презентують "неіснуючу" ракету до винищувача Су-57.

Читайте також: На заміну X-31: у РФ створюють гіперзвукову протикорабельну "Личинку" для своїх Су-57