xcounter
#

Двигун AI-450CР-2​ від ДП "Івченко-Прогрес" готується до льотних випробувань на австрійському літаку ТА-20

3009
Проектне зображення австрійського навчально-тренувального літака TA-20
Проектне зображення австрійського навчально-тренувального літака TA-20

У компанії кажуть, що тепер можуть розпочати оформлення та узгодження Висновків про готовність двигуна до першого польоту та початку льотних випробувань

Турбогвинтовий двигун AI-450CР-2 від ДП "Івченко-Прогрес" успішно пройшов чергові тривалі еквівалентно-циклічні випробування. Таким чином, на підприємстві завершили тривалі ресурсні випробування цього двигуна, призначеного для встановлення на новий навчально-тренувальний літак ТА-20. Про це повідомляється на сайті компанії.

Читайте також: В Baykar Makina підтвердили намір оснащувати всі свої нові БПЛА українськими двигунами
Двигун AI-450CР-2
Двигун AI-450CР-2 під час одного з етапів випробувань. Фото: ДП "Івченко-Прогрес"

Випробування проходили на базі експериментально-випробувального комплексу підприємства. Мета тестувань – встановлення ресурсу до першого капітального ремонту двигуна перед тим, як розпочнуться льотні випробування AI-450CР-2 у складі нового навчально-тренувального літака ТА-20 (розробляється австрійською компанією CEA Design GmbH.

ТА-20 Навчально-тренувальний літак
Проєктне зображення австрійського навчально-тренувального літака TA-20

Зазначається, що випробування тривали майже протягом трьох місяців – з червня по серпень 2021 року, під час яких AI-450CР-2 пройшов 1600 випробувальних циклів з потужністю, яка підтримувалася на рівні не менш як 750 к. с. із забезпеченням максимальних значень всіх основних параметрів.

Проведені випробування довели, що двигун матиме 600 годин ресурсу до першого капітального ремонту.

Як зазначають у ДП "Івченко-Прогрес", тепер фахівці підприємства можуть розпочати оформлення та узгодження Висновків про готовність двигуна до першого польоту зокрема та початку льотних випробувань загалом.

Як раніше розповідав Defense Express, нещодавно сертифікацію в ДАСУ пройшов турбовальний двороторний двигун AI-450T від ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка О. Г. Івченка".

Akinci безпілотник
Двигун AI-450T на БПЛА Akinci

П’ята модель двигуна AI-450 (наразі це - AI-450C, AI-450CM, AI-450СD, AI-450CP та AI-450T) внесена в сертифікат типу TD0070 6 серпня 2021 року. Відповідні зміни відображені в реєстрі на офіційному сайті ДАСУ.

Читайте також: Франція провела успішний пуск ракети Vega з українським двигуном