xcounter
#

Дрони-камікадзе знову атакували окупантів у Севастополі: рашисти бідкаються, що їх ППО фіксує Global Hawk

23603
Нічний Севастополь
Нічний Севастополь

Поки рашисти з ЗРК та зенітної артилерії гатять у небо, місцевий гауляйтер повідомив, що "ніякі цивільні об'єкти не постраждали"

Схоже, що Збройні Сили України знову атакували головну базу Чорноморського флоту РФ у окупованому Севастополі. Місцеві ЗМІ активно повідомляють про атаку, висвітлюють роботу засобів протиповітряної оборони, водночас рух бухтою припинений.

Місцевий гауляйтер Міхаіл Развожаев повідомив, що "йде атака БПЛА", нібито два з них вдалось збити. При цьому "ніякі цивільні об'єкти не постраждали", хоча одразу треба зазначити, що ціллю ударів ЗСУ 100% були військові, а не цивільні об'єкти.

Читайте також: У РФ повідомили про результативний удар дронами по авіабазі "Міллерово" у Ростовській області

На відео, які розповсюджуються видно роботу зенітних ракетних комплексів, робота яких зафіксована у районі на околицях Севастополя, Євпаторії та Балаклави. Також працює й зенітна артилерія.

Наразі про результати атаки невідомо, але рашисти вже бідкаються, що за роботою засобів протиповітряної оборони активно спостерігає американський стратегічний БПЛА RQ-4 Global Hawk, який може вести, як радіотехнічну розвідку РЛС та командних пунктів, так й отримувати інформацію через радар, який розрізняє наземні цілі.

На їхню думку, ця інформація потім буде передана до України й ЗРК будуть знищені. Водночас на сервісі Flightradar24 у районі Чорного Моря RQ-4 Global Hawk не зафіксовано, хоча це залежить від того, чи увімкнений на ньому транспондер.

RQ-4 Global Hawk
RQ-4 Global Hawk

Нагадаємо, що це не перша атака на окупований Севастополь, зокрема 29 жовтня завдяки українським морським дронам-камікадзе були атаковані військові кораблі РФ як мінімум один фрегат проекта 11356Р ("Адмирал Макаров" або "Адмирал Эссен") та морський тральник "Иван Голубец".

Читайте також: Флот РФ залишається без головного озброєння - ракет "Калибр" та "Оникс": на скільки залпів їх вистачить