xcounter
#

Де саме Армія США у 2024 році хоче розгорнути системи Typhon, що стріляють ракетами Tomahawk і SM-6

2785
Пускова Typhon, фото — U.S. Army
Пускова Typhon, фото — U.S. Army

Це стане важливим кроком для Армії США у контексті посилення далекобійних можливостей війська

Армія США у наступному році планує розгорнути свою нову пускову установку Mid-Range Capability (MRC), відому також як Typhon, в Індо-Тихоокеанському регіоні — таку інформацію нещодавно повідомив командувач сил служби у регіоні генерал Чарльз Флінн.

Він відзначив, що Армія США вже протестувала цю систему і має "одну чи дві батареї" Typhon, водночас відмовився уточнювати деталі щодо того, де саме та коли буде розгорнутий цей комплекс, розповідають у виданні Breaking Defense.

Читайте також: Німецькі БПЛА раптом "почали падати з неба" на полі бою в Україні, але це історія з позитивним фіналом
ракетний комплекс Typhon
Комплекс Typhon, фото — U.S. Army
Але повідомив, що йдеться не про континентальну частину США — ймовірно, Typhon

відправиться на військово-морську базу Гуам або ж Сполучені Штати уклали угоду з урядом іншої країни щодо розгортання на їхній території цього озброєння.

Розгортання системи Typhon стане важливим кроком у розширенні далекобійних можливостей американського війська, ця система доповнює американську майбутню ракету Precision Strike Missile (PrSM), яка ймовірно матиме дальність у 650 км, а також гіперзвукову ракету LRHW з дальністю у понад 2875 км.

Ракета PrSM
Ракета PrSM, фото — U.S. DoD

Причому щодо останньої, то через те, що у 2023 році

Армія США так і не змогла відстріляти гіперзвукову ракету LHRW, то постановка на бойове чергування першої батареї цього комплексу, яке було заплановане на кінець цього року, переноситься як мінімум на наступний рік.

LRHW
Американські військові розгортають перший дивізіон гіперзвукових ракет LRHW, весна 2023 року, фото - U.S. Army/Spc.Chandler Coats

Повертаючись до системи Typhon або ж Mid-Range Capability (MRC) нагадаємо, що цей комплекс може використовувати зі своїх пускових ракети Tomahawk у версії TLAM, а також зенітні ракети SM-6, які знищують повітряні цілі на дальності до 240 км, а також можуть бити по наземних та морських цілях на відстані у 460 км. Одна батарея комплексу Typhon складається з чотирьох пускових, пункта управління батареєю, машини забезпечення і заряджаючої машини.

Читайте також: У 1980-х роках США робили по 75 M1 Abrams у місяць, а тепер виходить лише по 12