xcounter
#

Чи змогла РФ позбутися САУ PzH 2000 та скільки цих артустановок залишилося в строю

10964
САУ PzH 2000, фото ілюстративне
САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Наші військові дуже активно використовують САУ PzH 2000 на полі бою

Збройні Сили України наразі використовують у боях проти російських окупаційних військ лише третину самохідних артилерійських установок PzH 2000, які є в активі українських військових.

pzh 2000
САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Про це в інтерв’ю німецькому виданню n-tv.de розповів депутат Бундестагу Маркус Фабер, який став першим німецьким політиком, що з початку повномасштабної війни України з РФ відвідав Харків.

Читайте також: Артилерія на полі бою російсько-української війни. Ч.1

Так, за його словами, від Міністерства оборони України він дізнався, що ЗСУ наразі використовують п’ять з п’ятнадцяти САУ PzH 2000. Такий масовий вихід з ладу цих САУ пов’язаний з тим, що ЗСУ надактивно використовують ці артустановки на полі бою – настільки, що Німеччина відкриє для України центр обслуговування PzH 2000 у Польщі.

Водночас в Україні зауважують, що їм потрібна власна ремонтна база для цих САУ, щоб не доводилося знову їх вивозити з країни: "Наразі вони можуть робити тільки дрібний ремонт самостійно".

Фабер також наголосив на тому, що наразі російській окупаційній армії не вдалося знищити жодної самохідної артилерійської установки PzH 2000.

Читайте також: Які машини потрібні ЗСУ, щоб остаточно перевести артилерію на "рейки" стандартів НАТО