xcounter
#

Чи можуть рашисти ударити "Калібрами" з Каспійського моря, і скільки там стоїть кораблів з ракетами

7350
Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Кремль прагне застосовувати усі можливості для ракетних обстрілів України. Але на щастя, це йому не завжди вдається

OSINT-аналітик MT Anderson на своєму профілі в Twitter виклав супутниковий знімок станом на 19 січня 2023 року, на якому можна побачити одразу всі 5 кораблів Каспійської флотилії ВМФ РФ – носіїв крилатих ракет "Калибр".

На перший погляд, на цьому фото ми не побачимо нічого "надзвичайного" – три ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М" та два сторожові кораблі проекту 11661 просто стоять біля своїх причалів у місті Каспійськ.

Читайте також: Чому ВМС України рахують рашистські кораблі з "Калібрами" аж в Середземному морі

Але це насправді перша з травня 2022 року новина про кораблі в Каспійському морі, котрі рашисти також використовували для війни проти України. Тим власне цей супутниковий знімок й цікавий.

Кораблі Каспійської флотилії ВМФ РФ на стоянці в Каспійську, 19 січня 2022 року, джерело - Twitter-профіль MT Anderson

Перша згадка про те, що рашисти обстрілюють Україну "Калібрами" із Каспійського моря була ще наприкінці лютого 2022 року, в одному із зведень Генштабу. І впродовж до початку травня минулого року також мали місце випадки, коли для ракетних ударів по нашій країні росіяни використовували кораблі Каспійської флотилії РФ.

Однак наприкінці травня 2022 року ГУР МОУ повідомило, що російські ракетні кораблі на Каспії "доплавались" та втратили боєздатність – вийшли з ладу блоки важливої апаратури через невдале "імпортозаміщення".

З того часу не було жодних новин про російські носії "Калібрів" у Каспійському морі, акваторія якого перетворилась на "полігон" для відстрілу ракет Х-101 та Х-555 із стратегічних бомбардувальників "ВКС РФ".

Пуск рашистського "Калібра", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: На російських Су-34 у Білорусі помічені протикорабельні ракети Х-35 якими рашисти б'ють по українських містах