xcounter
#

Чергову атаку Х-47 "Кинжал" на Київ успішно відбито: аналогвнєтні російські гіперзвукові ракети перехоплено

3084
МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"
МиГ-31 з Х-47 "Кинжал"

Атаці з використанням "гіперзвукових" Х-47 "Кинжал" передували регулярні польоти МиГ-31К з аеродрому Саваслейка, через що повітряну тривогу оголошували по всій країні по декілька разів на день

Сьогодні, 11 серпня, РФ знову спробувала використати так звану гіперзвукову ракету Х-47 "Кинжал" для ударів по Києву.

Відповідно до офіційного повідомлення Повітряних Сил ЗСУ, не пізніше 09:49 був зафіксований зліт носіїв цієї зброї, МиГ-31К, з аеродрому Саваслейка, який знаходиться у Нижненовгородский області. Вже через 10 хвилин були зафіксовані пуски у напряму Київщини.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, як застосовують високоточну ракету AGM-114 Hellfire: коли сам собі AH-64 Apache

Поки очікується офіційний звіт від Командування Повітряних Сил відносно деталей атаки та її відбиття. Водночас міський голова Віталій Кличко вже повідомив, що уламки збитих ракет впали в Оболонському районі, який знаходиться на півночі столиці.

Уламки були знайдені на території дитячої лікарні та на приватний сектор на околиці міста, відомо про пошкодження даху приватного будинку, постраждалих немає.

Зазначимо, що декілька днів поспіль перед атакою рашисти регулярно підіймали у повітря зі Саваслейки МиГ-31К, через що по всій країні оголошувалась повітряна тривога. Можливо це були тренувальні польоти, які передували саме цій атаці.

Нагадаємо, що востаннє ворог використав Х-47 "Кинжал" під час масштабної двоетапної ракетної атаки 5-6 серпня, коли випустив три таких ракети із 70 засобів повітряного нападу, включно із крилатими ракетами та літако-снарядами Shahed-136/131.

Читайте також: "Оленегорский горняк" після катера-камікадзе має дірку понад 3 метри, і дивом не пішов за "Москвою"