xcounter
#

ЗСУ відбили двоетапну комбіновану атаку рашистів: ворог використав майже все, від Х-47 "Кинжал" до хибних цілей з Білорусі

3552
ЗСУ відбили двоетапну комбіновану атаку рашистів: ворог використав майже все, від Х-47 "Кинжал" до хибних цілей з Білорусі

Загалом по Україні ворог випустив 70 засобів повітряного нападу, але ЗСУ вдалось перехопити 100% Shahed-ів, 85% крилатих ракет морського базування "Калибр" та 65% повітряного базування типу Х-101 та Х-555

Вчора вдень 5 липня та уночі 6 липня РФ здійснила двоетапну комбіновану атаку по Україні з використанням ракет Х-47 "Кинжал", крилатих ракет "Калибр", Х-101 та Х-555, а також дронів-камікадзе Shahed-136/131.

Одним з головних напрямів ударів були військові об'єкти у Хмельницькій області, зокрема аеродром у Старокостянтинові, про що зазначив речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: Бійці ЗСУ вперше підбили рашистський Т-55 з "мангалом" (фото)

Відповідно до повідомлення Командування Повітряних сил ворог загалом застосував 70 засобів повітряного нападу.

З них 5 липня - випустив 14 крилатих ракет "Калибр" та три "гіперзвукові" ракети Х-47 "Кинжал". Завдяки діям захисників України 12 "Калібрів" вдалось знищити. По результату перехоплення Х-47 "Кинжал" - інформацію вирішено не оприлюднювати.

Вже у темний час доби - випустив 6 ракет "Калибр", з яких 5 було знищено, 20 ракет типу Х-101/Х-555, перехоплено - 13, а також 27 "літако-снарядів" Shahed-136/131, які знищено зі 100% ефективністю.

Таким чином реальна кількість пусків Х-47 "Кинжал" виявилась значно меншою ніж можливо було уявити від дещо хаотичного валу неофіційної інформації щодо ракетної небезпеки.

Також треба враховувати, що ворог активно імітує запуски ракет. Й учора він використав для цього територію Білорусі з чим і пов'язано повідомлення про запуск ракет з її території.

І як зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в коментарі Укрінформу, з території Білорусі ймовірно був здійснений "електронний пуск" російськими розрахунками.

Зазначимо, що "електронний пуск" - це засіб тренувань розрахунків, які проводять всі необхідні пригодовування для використання зброї, як то висуваються на позиції, проводять відповідний радіообмін, здійснюють всю передстартову підготовку та відпрацювання дій особового складу, як при бойову використанні, але пуску ракети не відбувається.

Паралельно з цим, або окремо, засобами радіоелектронної боротьби ворог може ставити цілеспрямовану заваду на РЛС української протиповітряної оборони, яка буде виглядати як певний тип цілі.

І як зазначив Андрій Юсов - це є засобом провокацій, щоб "втягнути її у війну проти України".

Читайте також: РФ створила "аналогов нет" ракету для Су-57, вперше показану ще в 2009 році