xcounter
#

РФ створила "аналогов нет" ракету для Су-57, вперше показану ще в 2009 році

3229
Рашистський Су-57, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Су-57, ілюстративне фото з відкритих джерел

Російський ВПК заявив про створення нової ракети, що не має принципових відмінностей від попередника

Рашистські "ЗМІ" заявляють, що ГКБ "Вымпел" розробило для винищувачів Су-57 ракети ближнього радіусу дії типу РВВ-МД2, котрим уже традиційно у світі "аналогов нет". Зараз по цим ракетам триває процедура прийняття на озброєння.

Читайте також: Щоб удар Storm Shadow мав ефект 100%, треба також ракети HARM та MALD

Базою для розробки РВВ-МД2 стала ракета РВВ-МД, перша презентація якої відбулась ще в 2009 році. Але як між цими двома ракетами є відмінності, встановити насправді дуже складно. Бо якщо співставити російські джерела, то побачимо, що і по РВВ-МД, і по РВВ-МД2 заявляються одні й ті ж характеристики: наявність газодинамічних рулів, а не тільки аеродинамічних органів управління; стартова маса в 102 кг, зокрема бойова частина – 8 кг; максимальна дальність пуску – до 40 км.

Рашистська РВВ-МД, ілюстративне фото з відкритих джерел

Масо-габаритні параметри в цьому випадку викликають особливий подив, оскільки рашисти стверджують, що РВВ-МД2 має бути начебто компактнішою, аніж її "попередниця" РВВ-МД. При цьому заявляється, що РВВ-МД2 матиме довжину корпусу в 2,92 метри та ширину в 0,17 метрів.

По базовій РВВ-МД заявляється, що там використовується всеракурсна інфрачервона ГСН. Цілком ймовірно, що така ж система наведення інстальована і на РВВ-МД2, хоча тут рашисти не наводять деталі. По суті цих всіх характеристик можемо припускати, що РВВ-МД2 – це насправді "перепакована" розробка того ж 2009 року, і це було зроблено саме в маркетингових цілях. Тим більш, що цікаво, у відкритому доступі зображень саме РВВ-МД2 - поки що нема.

Рашистська РВВ-МД, ілюстративне фото з відкритих джерел

Рашистські пропагандисти стверджують, що введення ракети для ближнього бою РВВ-МД2 в склад бортового озброєння Су-57 необхідне саме для того, щоб цей літак міг знищувати повітряні цілі на малій дистанції. Але це вкрай протирічить тому формату використання, який досі практикували "ВКС РФ" щодо Су-57.

Крайня до цього моменту згадка про Су-57 в публічному просторі була ще в січні 2023 року, коли Міноборони Британії коротко окреслило, що ці літаки виступали хіба що епізодично як платформи для запуску ракет великої дальності, без заходу в повітряний простір України.

Рашисти звітують про передачу нових Су-57 для "ВКС РФ" у грудні 2022 року, фото з відкритих джерел

Як тоді також розповідав Defense Express, тоді рашисти використовували свої винищувачі п’ятого покоління хіба що для пусків ракет Х-59 та Р-37М (по яким заявлена дистанція пуску складає до 400 км, фактично – значно менше).

І навряд росіяни готові переглянути доктрину застосування своїх Су-57 в реальних бойових діях, кількість яких на кінець 2022 року, за деякими даними, складала всього 10 одиниць.

Читайте також: У міноборони України та Великої Британії оцінили пошкодження ураженого ВДК "Оленегорский горняк"