xcounter
#

Білорусь "ганяє" техніку з червоними квадратами, десятки БМП та ЗРК "Оса" помітили поблизу кордону з Україною

4185
Білорусь "ганяє" техніку з червоними квадратами, десятки БМП та ЗРК "Оса" помітили поблизу кордону з Україною

Білорусь продовжує "гратися" зі зброєю, перекидаючи її з однієї ділянки кордону на іншу

Білорусь перекидає понад 50 одиниць техніки з Гродно під кордон з Україною. Про це у своєму каналі в Telegram розповідає моніторингова група проекту "Беларускі Гаюн".

Так, за наявною інформацією, завантаження техніки відбулося, вчора, 1 червня, у Гродненському районі, на залізничних станціях "Коробчицы" и "Свислочь".

Читайте також: У РФ є значно швидший сценарій поповнення втрат у танках: до чого необхідно бути готовим ЗСУ

Усього було завантажено 37 одиниць БМП, п’ять ЗРК 9К33М3 "Оса", два "Урала", БРДМ-2, БТС-4 тощо.

Зазначається, що більша частина цієї техніки, завантажена на ешелон, стояла в Хойниках – за інформацією дослідників з "Беларускі Гаюн", раніше цю техніку використовували для укріплення кордону в Гомельській області. Інша, менша частина цієї техніки використовувалася для "посилення" кордону з Польщею, а тепер її перевозять у напрямку Бресту.

Колонна білоруських БМП-2, пофарбованих під
Колонна білоруських БМП-2, пофарбованих під "піксель", фото ілюстративне

Відмічається, що вся техніка належить збройним силам РБ, а на багатьох машинах можна побачити червоний квадрат – розпізнавальний знак, яким помічають білоруську техніку.

Отже, Білорусь аж ніяк не знижує, а й підвищує рівень напруги на українсько-білоруському кордоні. Раніше Defense Express розповідав про низку факторів, які можуть свідчити про те, що Білорусь дійсно готується до активних дій проти України.

Але не варто забувати, що такі "рухи", ймовірніше, спрямовані на те, щоб продовжувати утримувати українські підрозділи вздовж 1000-км кордону з Білоруссю.

Читайте також: Армія Білорусі вже третій тиждень проводить навчання: вже знімають стару техніку з баз зберігання