xcounter
#

Підготовка до наступу чи відволікання сил ЗСУ: Білорусь зачиняє прикордонні райони, скликає "ополчення", а у Мінську знову багато рашистів

Підготовка до наступу чи відволікання сил ЗСУ: Білорусь зачиняє прикордонні райони, скликає "ополчення", а у Мінську знову багато рашистів
5115

1000-км кордон з Білоруссю вимагає від України тримати сили для його прикриття

З Білорусі продовжують йти новини, які можуть слугувати ознакою до підготовки активних дій проти України. Принаймні мова йде вже не про системність фактів.

Зокрема, вже з 4 травня армія Білорусі проводить навчання під час якого перейшла до зняття з баз зберігання законсервованих зразків озброєння. До цього були відпрацьовані всі елементи ведення війни, які вже демонструє армія РФ в Україні, а також відпрацьовано розгортання територіальної оборони.

Читайте також: США "забронювали" для України усі можливі САУ М109 та "натівські" снаряди, перші скоро будуть на фронті
армія білорусі

26 травня Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко надав наказ створити оперативне командування на кордоні РФ. А на наступний день - розпорядився створити "народне ополчення", щоб у рази збільшити чисельність армії.

У цей же день, 27 травня, було оголошено що прикордонний комітет Білорусі на все літо з 1 червня по 31 серпня зачиняє для громадян перебування у прикордонній смузі трьох районів у Гомельській області. Ці райони проходять вздовж Зони Відчуження та кордону з Україною по Дніпру до населеного пункту Любеч та у 45-50 км від Чернігова.

Разом з тим, у Білорусі MotolkoHelp, який інформує про переміщення військ РФ повідомив, що у Мінську почали помічати "міцних чоловіків" з РФ у камуфляжі, які активно заселяються у хостели та квартири. Таке розміщення особового складу характерно для так званих "приватних військових компаній" - різноманітних "вагнерівців", які використовуються РФ для "найбруднішої роботи".

Таким чином збігається доволі велика кількість окремих повідомлень, які у комплексі виглядають достатньо загрозливо. Водночас не варто забувати, що головною метою всіх цих дій, цілкмо можливо, є виключно спроба Кремля не дати України відтягти сили від 1000-км кордону з Білоруссю.

Читайте також: Після місяця відбиття штурмів: Лиман показали із супутників та пояснили його важливість