xcounter
#

США "забронювали" для України усі можливі САУ М109 та "натівські" снаряди, перші скоро будуть на фронті

26186
Американська САУ M109A6 Paladin, ілюстративне фото з відкритих джерел
Американська САУ M109A6 Paladin, ілюстративне фото з відкритих джерел

Артилерія ЗСУ продовжує "стратегічний" перехід на калібри "натівського" стандарту

Міністр оборони України Олексій Рєзніков виступив зі зверненням, в якому повідомив одразу декілька важливих новин про військову допомогу Україні від Заходу.

Найважливіше – Рєзніков повідомив, що наша країна уже отримала самохідні артилерійські установки М109 однієї з модифікацій, які були поставлені завдяки кооперації декількох країн. І що скоро ці САУ М109 прибудуть на фронт та займуть своєї місце в бойових порядках Збройних Сил України, разом з іншими артустановками "натівського" калібру 155 мм - гаубиці М777 та FH70, САУ "CAESAR".

Читайте також: Хто насправді поставив Україні "італійські" гаубиці FH70

На початку травня була інформація, що США буквально "бронюють" усі вільні САУ М109А6, щоб у стислі строки поставити ці артустановки ЗСУ та іншим союзникам. За даними з відкритих джерел, США на складах мають до 500 одиниць М109А6.При цьому очільник Міноборони України розповів і таку важливу деталь – за останні півтора місяці ЗСУ отримали снарядів "натівського" калібру більше, ніж взагалі залишилось снарядів "радянських" калібрів на світовому ринку озброєнь.

M109 - одна з наймасовіших у світі САУ у калібрі 155 мм

Щоб закрити потребу України в "радянських" снарядах на "тут і зараз", уся промисловість дружніх нам країн мала би напружено працювати 6 місяців без упину.

Нагадаємо, наприкінці квітня Пентагон виділив 165 мільйонів доларів, аби викупити для України максимально можливу кількість боєприпасів радянських зразків.

Снаряди до радянських артсистем - можливо, найбільш дефіцитний ресурс в поточній війні
Читайте також: Україна все ж таки отримає 105-мм гаубиці L118: що це за зброя і чи буде вона ефективною