xcounter
#

Після місяця відбиття штурмів: Лиман показали із супутників та пояснили його важливість

4208
Після місяця відбиття штурмів: Лиман показали із супутників та пояснили його важливість

Від Лимана ворог буде намагатися продовжити наступ на Слов'янськ

Збройні Сили України продовжують вести бойові дії за місто Лиман у Донецький області. Сам населений пункт ще з кінця квітня знаходиться під обстрілами. Зокрема вже на початку травня з Лимана евакуацію населення проводили на броньованих машинах.

Тобто протягом місяця, ворог, стягнувши значні сили, сунув саме на цьому напрямі. Але підійти до населеногопункту зміг лише 27 травня, де і зараз, за офіційною інформацією від Генерального штабу, "намагається закріпитись".

Читайте також: Рашисти лише з третього разу влучили крилатою ракетою "Іскандер" в полігон на Дніпропетровщині
Лиман

Причини таких дій рашистів, які пруть не зважаючи на втрати, пояснюється важливістю Лимана для армії РФ, як одного з пунктів без якого вони не зможуть продовжувати наступ.

Лиман
Підступи до Лиману - село Колодязі

"Лиман є стратегічно важливим, оскільки там розташований великий залізничний вузол, а також забезпечує доступ до важливих залізничних та автомобільних мостів через річку Сіверський Донець", - пояснили важливість міста у британській розвідці.

Водночас для Збройних Сил України вочевидь, Лиман є підступом для значно зручнішого рубежу оборони - Сіверського Донця, на якому вже полягла не одна батальйонна тактична група армії РФ.

Лиман

Тобто план армії РФ у районі Лимана цілком прямолінійний: після повного захоплення міста - розгортання наступу по дорогах Т0514 на Слов'янськ та/або Т0513 на Сіверськ. Водночас залізничний вузол може полегшити логістику окупантів, але не слід забувати, що він знаходиться на дальності дії артилерії ЗСУ.

Читайте також: Хто насправді поставив Україні "італійські" гаубиці FH70
ТЕГИ Війна