xcounter
#

Після зустрічі з ЗСУ від 74-ої бригади РФ залишилось п'ять танків: всі батальйони розбито її відводять з України

Після зустрічі з ЗСУ від 74-ої бригади РФ залишилось п'ять танків: всі батальйони розбито її відводять з України
101859

Підрозділи 74-ої бригади РФ спочатку "відгребли" під Черніговом, потім під Ніжиним, а фінальний акорд - під час переправи через Сіверський Донець

У армії РФ від недавнього часу фактично стало менше не одну бригаду, мова йде про 74-ту окрему мотострілецьку бригаду з міста Юрга у Кемеровський області. Принаймні її боєздатність вже нульова і її виводять до РФ.

Зазначимо, що це з'єднання спочатку вторгнення РФ в Україну діяло під Черніговом та Ніжиним, де вже зазнала втрат, а після втечі окупантів з Сіверщини була перекинута на Ізюмський напрямок.

Читайте також: Афганські Ми-17, зроблені у РФ за замовленням США, вже у ЗСУ: закручена доля вертольотів
74 бригада рф
Знищена техніка 74-ої бригади РФ у Чернігівській області

В результаті саме вона взяла участь у переправі через Сіверський Донець у районі Білогорівки, де рашисти остаточно поховали, орієнтовно, від однієї до двох батальйонних тактичних груп.

За інформацією Defense Express з декількох власних джерел, тепер рештки рашиської 74-ої мотострілецької бригади відводять з території України через повну втрату боєздатності.

Всі три мотострілецьких батальйони бригади розбиті, в танковому батальйоні з 31 машини за штатом залишилось лише п'ять, які здатні рухатись власним ходом. Також бійці ЗСУ потрощили і артилерійські підрозділи бригади. Щодо втрат в особовому складі, існують данні, що з 74-ої мотострілецької бригади для форсування було залучено 550 осіб, з яких уражено 485 осіб або 88%.

Поки бригаду відводять у Воронезьку область, де з особовим складом будуть активно працювати армійські психологи. Також положенням справ активно зацікавилось ФСБ, яке активізувало свою діяльність серед підрозділів, які знаходяться на Ізюмському напрямі.

сау мста армія рф

В першу чергу "особісти" виконують завдання із "підтримки бойового духу". По-друге, збирають дані компромати на командування, починаючи від рівня полку та бригади, завершуючи безпосередньо штабними офіцерами загальновійськових армій. Варто нагадати, що Кремль вже розпочав чистки генералітету, відомо про двох адміралів та трьох генералів, які вже відсторонені від посад.

Читайте також: Вибуховий майстер-клас від артилерії ЗСУ: підрив складу боєприпасів рашистів за три постріли (відео)