xcounter
#

Афганські Ми-17, зроблені у РФ за замовленням США, вже у ЗСУ: закручена доля вертольотів

51832
Афганські Ми-17, зроблені у РФ за замовленням США, вже у ЗСУ: закручена доля вертольотів

Як мінімум три вертольоти Ми-17 вже в Україні

У рамках військової допомоги США передали України, як мінімум, три вертольоти Ми-17 з 11 запланованих. Про це написав журналіст видання Foreign Policy Джек Детч.

Він також повідомив, що 74 з 90 гаубиць M777 вже використовуються у бойових діях, а лише за одну добу союзники здійснюють 10 рейсів з військовою допомогою.

Читайте також: Чехія домовилась з Німеччиною про схему, за якою Україна може отримати мінімум дві роти Т-72

Щодо вертольотів Ми-17, то їх доля вкрай закручена. Справа в тому, що у 2011 році США для армії Афганістану замовила вертольоти Ми-17, перший контракт стосувався 21 машини та додаткове оснащення за 367 млн доларів. Згодом він розширився до 63 бортів і зріс до близько мільярда доларів.

ми-17 афганістан

З 2014 року, звісно виконання контракту було припинено, а технічне обслуговування афганських вертольотів, почали здійснювати, зокрема, в Україні. Наприклад контракт на ремонт Ми-17 успішно виконував "Авіакон". Існує непідтверджена інформація, що, як мінімум один Ми-17, знаходився в Україні на 24 лютого.

Після виходу США з Афганістану частина авіації перелетіла у сусідні країни, частина Ми-17, з огляду на супутникові знімки, до Узбекистану.

Читайте також: Вибуховий майстер-клас від артилерії ЗСУ: підрив складу боєприпасів рашистів за три постріли (відео)