xcounter
#

Bayraktar TB2 продовжує полювання та дає рашиським ЗРК вибір: або MAM-L або HARM

16756
Bayraktar TB2 продовжує полювання та дає рашиським ЗРК вибір: або MAM-L або HARM

Bayraktar TB2 знову нагадує, що може не тільки бачити ворога за півсотні кілометрів, але і самостійно зменшувати його поголів'я

ЗСУ продовжують активне використання розвідувально-ударного дрона Bayraktar TB2 саме у якості бойової платформи. У мережі з'явилось декілька відео на яких продемонстрована робота БПЛА по техніці армії РФ.

Зокрема зі знищення БМД-2 на позиціях рашиських десантників, як зазначає Ukraine Weapons Tracker, у Херсонській області.

Читайте також: Організація формувань HIMARS та M270 у збройних силах США та інших країн

На іншому епізоді, попри доволі ускладнену ідентифікацію, зафіксовано знищення двох ЗРК "Тор" армії РФ, а також ще одного транспортного засобу. Відносно "Торів", то Ukraine Weapons Tracker провів доволі ретельний аналіз, тому з високою долею вірогідності мова йде все ж таки про ці комплекси.

В цій ситуації доволі показовим є факт знищення саме ЗРК, можливостей якого достатньо для знищення Bayraktar TB2. Але справа в тому, що "Тори" не знаходились на вогневій позиції, а були сховані між деревами. Тобто ситуація аналогічна знищенню "Тора", який знаходився на вже звільненому острові Зміїний.

Однією з причин, чому рашисти сховали одразу два ЗРК цілком може бути активне використання Повітряними Силами України протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM. В цій ситуації ППО РФ вже не може дозволити собі, як раніше, тримати комплекси на позиції у ввімкненому стані на постійній основі та вимушена перейти у режим "засідки" із виходом на позицію за командою.

Тобто у рашиських ппошників фактично є вибір, або отримати HARM з МіГ-29, або отримати MAM-L від Bayraktar TB2.

Інший варіант - брак палива. Враховуючи те, що на правобережжі РФ тримає, за різними оцінками, від 20 до 30 тисяч осіб та десятки батальйонних тактичних груп, кожна з яких на добу активних дій споживає, в середньому, 70,8 тонни палива. Можливість забезпечення постачання таких об'ємів лише паливно-мастильних матеріалів через знищені переправи вбачається, як мінімум ускладненим, на що накладається методичне випалення наявних запасів.

Звісно мова не йде про те, що у ворога взагалі немає палива, тим паче для ЗРК, але цілком вже можуть проявлятися проблеми з його розподіленням на плацдармі.

Читайте також: Міноборони РФ "героїчно" відзвітувалось про знищення одразу 4 американських БМП M2 Bradley, яких фізично немає у ЗСУ