xcounter
#

Аргентина бідкалась, що нема грошей на F-16, а тепер хоче повітряні танкери й підводні човни

17257
F-16 ВПС Данії, яка продала винищувачі Аргентині, архівне фото від Royal Danish Airforce
F-16 ВПС Данії, яка продала винищувачі Аргентині, архівне фото від Royal Danish Airforce

Наскільки надійним може бути такий покупець, питання відкрите

До цього моменту Аргентина фігурувала як бідна, але амбітна країна, котра наче як і хоче мати сучасне озброєння, але не може собі це дозволити через бідність державної казни. Але тепер парадигма змінилась, і сама Аргентина тепер заявляє буквально наполеонівські плани по розвитку власних збройних сил.

Наприклад, ВПС Аргентини до уже замовлених F-16 хочуть отримати певну кількість "повітряних танкерів" типу KC-135 Stratotanker, ба більше – навіть три новітні підводні човни та певну кількість нових патрульних кораблів.

Читайте також: США купують вже другий гіперзвуковий Dark Eagle, що жодного разу не стріляв вдало
KC-135R Stratotanker (фото: US Air Force)

Як деталізує в своїх публікаціях портал Infodefensa, у таких прагненнях Аргентина керується наступними мотивами.

Зокрема, аргентинські ВПС отримають від Данії F-16, котрі зможуть прослужити ще до 25 років, відповідно під ці винищувачі потрібен флот забезпечення, який би допоміг максимально розкрити можливості цих літаків. Вибір саме на KC-135 Stratotanker ліг тому, що начебто лише ці "повітряні танкери" підходять на роль дозаправників під F-16 Block 30, які Аргентина отримала від Данії.

Підводний човен за проектом Scorpene для бразильського флоту, ілюстративне фото з відкритих джерел

Щодо підводних човнів та патрульних кораблів – тут все більш прозаїчно, Аргентина просто намагається вирішити проблему із фактичним розвалом свого флоту, зокрема із фактичною відсутністю боєздатної підводної складової. При цьому аргентинські військові по субмаринам розглядають варіант замовити або німецькі Type 209, або ж французькі Scorpene, котрі будуються на верфях у Бразилії за локалізацією.

Однак в цьому всьому є один важливий момент – Аргентина наразі не говорить, яку суму готова витратити на ці амбітні покупки, і це навряд чи привабить потенційних постачальників. Раніше ми також розповідали про те, що Аргентині знадобиться всього 1 рік та до $15 млн на інфраструктуру під 24 F-16.

F-16 ВПС Данії, яка продала винищувачі Аргентині, архівне фото від Royal Danish Airforce

Читайте також: Генштаб офіційно підтвердив: вдалось дістати найновіший ракетний корабель "Циклон" - не прослужив і року