xcounter
#

"Антонов" запевняє, що пошкодження шасі "Мрії" - некритичні, літак скоро знову полетить у рейс

2042
Ан-225 "Мрія", фото ілюстративне
Ан-225 "Мрія", фото ілюстративне

Ремонтувати стійку шасі "Мрії", схоже, будуть безпосередньо в Польщі, "за польових умов"

Під час приземлення літака Ан-225 "Мрія" 10 січня 2022 року в аеропорту польського міста Ряшів на правій основній опорі шасі зрізало болти фіксації датчика положення шасі "політ-земля". Ця поломка виявилась некритичною, "Мрія" змогла безпечно виконати посадку. У найближчий час Ан-225 продовжить виконання польоту.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-служба ДП "Антонов".

Читайте також: Що може система "Омут" від "Радіонікс": деталі "битви РЕБ проти українських ЗРК" від директора компанії Станіслава Зав’ялова

До цього моменту деякі українські ЗМІ із посиланням якраз на інформацію від прес-служби ДП "Антонов" писали про те, що під час посадки в Ряшіві "Мрія" пошкодила одну із стійок шасі. Характер пошкоджень не розкривався.

Ан-225 "Мрія" на летовищі польського міста Жешув, фото з відкритих джерел

При цьому повідомлялось, що до Польщі уже вирушила бригада техніків "Антонова", яка полетіла на літаку Ан-26 (ймовірно, із складу флоту "Авіаліній Антонова"), і яка на місці мала винести свій вердикт щодо поломки шасі Ан-225.

Оскільки в ДП "Антонов" запевняють, що поломка шасі "Мрії" - некритична, і літак скоро повернеться у рейс, можемо зробити припущення, що ремонтувати Ан-225 техніки "Антонова" будуть безпосередньо в Польщі, у "польових умовах".

Ан-225 "Мрія" на летовищі польського міста Жешув, фото з відкритих джерел
Читайте також: Про "Ноту", російські системи РЕБ та "Орлани" – інтерв’ю з заступником директора ТОВ "Трител" Ігорем Сенчилом