xcounter
#

Андрій Таран: Україна розраховує на отримання Плану дій щодо членства в НАТО у наступному році

414
Андрій Таран: Україна розраховує на отримання Плану дій щодо членства в НАТО у наступному році

Міністр оборони України також виразив надію на всебічну підтримку країн-партнерів щодо прийняття такого рішення на наступному Саміті НАТО

У вівторок, 1 грудня цього року, Міністерство оборони України організувало зустріч з представниками офісу НАТО в Україні, Надзвичайними та Повноважними Послами та акредитованими в Україні військовими аташе держав-членів НАТО.

Під час цього заходу, міністр оборони України Андрій Таран також провів брифінг "Оборонні аспекти євроатлантичної інтеграції України: основні аспекти та завдання на перспективу".

Читайте також: У 2021 році США значно посилить можливості ВМСУ у сфері протимінної безпеки
Андрій Таран

Зокрема, очільник оборонного відомства відзначив, що на сьогодні курс України на повноправне членство в НАТО закріплений у Конституції. А швидке отримання Плану дій щодо членства в НАТО є метою, зафіксованою у нещодавно прийнятій Стратегії національної безпеки України.

"Ми віримо, що для НАТО було б правильним рішення про членство в Альянсі України та Грузії. Наші країни мають багато спільного. Це пострадянські республіки, це країни, котрі зазнали агресії з боку Росії. З нашої точки зору, потенційне членство в НАТО України та Грузії матиме суттєвий вплив на євроатлантичну безпеку та стабільність, зокрема, у Чорноморському регіоні", - наголосив Міністр оборони України.

Андрій Таран

Також він відзначив, що наша країна сподівається на отримання Плану дій щодо членства в Альянсі вже наступного року.

"Поінформуйте, будь ласка, свої столиці, що ми сподіватимемось на вашу всебічну політико-військову підтримку щодо прийняття такого рішення на наступному Саміті НАТО у 2021 році. Це стане практичним кроком та демонстрацією відданості рішенням Бухарестського саміту 2008 року", - сказав Андрій Таран присутнім на зустрічі представникам країн НАТО.

НАТО у Києві

Варто додати, що раніше (23 вересня ц.р.) під час відеоконференцзв’язку з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Галадзою, Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що наступним етапом оборонної реформи стане переведення до 2022 року управлінських процесів ЗСУ на нову доктринальну базу.

Очільник оборонного відомства підкреслив, що зазначена мета вимагає підготовки фахівців, спроможних діяти відповідно до її положень. Він також додав, що у Збройних Силах України має бути запроваджений новий стиль військового лідерства, нова філософія відносин у військових колективах, а також відбутись зміна військової культури.

Читайте також: Американський ударний БПЛА MQ-9 Reaper спробує "здолати" українську ППО