xcounter
#

У 2021 році США значно посилить можливості ВМСУ у сфері протимінної безпеки

1426
Водолазні підрозділи ВМСУ
Водолазні підрозділи ВМСУ

Крім того, буде отримане сучасне водолазне спорядження для спецпідрозділів, водолазні барокамери та швидкохідні надувні човни

Наступного року, в межах міжнародної військової допомоги від Уряду США, українські військові мають отримати партію автоматизованих засобів протимінної безпеки та інше сучасне водолазне спорядження.

Як повідомив капітан другого рангу ВМС ЗС України Леонід Бурлака, відповідне рішення вже ухвалено нашими американськими партнерами.

Читайте також: ​У ВМС ЗСУ ловили диверсантів за допомогою німецьких гідроакустичних станцій
Водолазні підрозділи ВМСУ

"Загалом до комплекту постачання матеріально-технічної допомоги увійдуть безпілотні підводні апарати, локатори бокового огляду, ручні сонари, антимагнітне водолазне спорядження та інші сучасні інструменти й обладнання", - зазначив Леонід Бурлака.

За його словами, безпілотні підводні апарати такого типу здатні працювати в автономному режимі та давати чітку інформацію про рельєф та форму морського дна, а також виявляти будь-які підозрілі об’єкти та їх місцеперебування.

Водолазні підрозділи ВМСУ

При цьому, таки підводні безпілотники мають змогу знаходити можливі вибухонебезпечні предмети, під час автоматичного руху за заданою програмою, навіть у разі відсутності зв'язку з "материнським" судном.

Також відзначається, що у 2021 році Сполучені Штати планують поставити Військово морським силам України водолазні барокамери стаціонарного, мобільного та контейнерного типу, сучасне водолазне спорядження для спецпідрозділів ВМСУ, та швидкохідні надувні човни різного розміру.

Варто додати, що подібними засобами пошуку, ідентифікації та знищення вибухонебезпечних предметів планують дообладнати пошуково-рятувальне судно "Олександр Охрименко", яке минулого року було введене до складу ВМСУ.

Читайте також: "Мінерал-У": перші зображення нової РЛС розвідки та цілевказування від ДП "Квант-Радіолокація"