xcounter
#

Ан-225 "Мрія"-рекордсмен і невдалий Т-90М "Прорыв": головні події тижня від Defense Express

619
Ан-225 "Мрія"-рекордсмен і невдалий Т-90М "Прорыв": головні події тижня від Defense Express

Defense Express пропонує ознайомитися із подіями і матеріалами, які найбільше зацікавили наших читачів цього тижня

З новим сайтом приходять нові ідеї та формати. Пропонуємо ознайомитися з одним з них – оглядом подій та матеріалів тижня, які прочитало найбільше наших відвідувачів.

"Грім" пройшов черговий етап випробувань

Розроблений київською компанією "Атлон Авіа" дрон-камікадзе "Грім" пройшов черговий етап льотних випробувань – команда Defense Express зафільмувала польоти нового баражуючого боєприпасу, під час яких були відпрацьовані характерні для бойового використання "Грому" режими польоту – максимальна швидкість та перевантаження під час маневрування в районі виконання бойової задачі. Також розробник тестував і алгоритми виявлення та наведення на ціль, про що нам розповів директор "Атлон Авіа" Артем В’юнник.

Баражуючий боєприпас
Для збереження експериментального зразка замість бойової частини був встановлений парашут

Дрон-камікадзе "Грім" – це баражуючий боєприпас, який поєднує в собі концепції безпілотника та високоточної зброї. Він може певний період часу знаходитися в повітрі, шукати ворожу ціль та самостійно знищувати її.

Ця зброя є дешевшою за високоточні ракети, бомби чи артилерійські снаряди й активно розробляється у таких країнах, як США, Ізраїль тощо. Завдяки розробці "Атлон Авіа" до цього списку приєдналася й Україна.

"Мрія" перевезла рекордний вантаж

Український транспортний літак Ан-225 "Мрія" здійснив свій перший рейс після технічного обслуговування та модернізації, яку провели спеціалісти ДП "Антонов". Проте це аж ніяк не завадило літаку отримати черговий рекорд. Так, з китайського міста Тяньцзінь до польської Варшави найбільший у світі транспортний літак перевіз 102 тонни медикаментів, реагентів для проведення лабораторних аналізів, медичних масок та інших засобів захисту загальним об’ємом у 1000 м³ – за всю історію авіації жоден літак не перевозив такий об’єм вантажу всередині відсіку.

ан-225 Мрія
Ан-225 "Мрія" у Тяньцзінь

За посадкою української "Мрії" у Варшаві спостерігали тисячі осіб, а адміністрація місцевого аеропорту імені Фридерика Шопена транслювала подію в прямому ефірі.

"Прорыв" на місці: чергова модернізація Т-72 від російської оборонки

Танк Т-90М "Прорыв" із запізненням почав надходити до армії РФ. Російські медіа одразу ж стали піарити цю нібито "супермашину", назвавши її "вершиною танкобудівної думки".

Т-90М
Танк Т-90М

Ці спроби російської пропаганди видати чергову модернізацію Т-72 за нову унікальну машину насправді мають відвести увагу від провального Т-14 "Армата", який запам’ятався лише тим, що заглухнув прямо на Червоній площі. Але гучні заяви навряд чи отримають реальні підтвердження – адже Росія не змогла зробити навіть "недоАрмату".

Армія РФ у Придністров’ї: загроза з протилежного флангу

З початку 2020 року армія РФ у Придністров’ї провела 65 класичних військових навчань, а загальна кількість заходів за участі окупаційних військ з початку року становить 182. Усе це – реальність, що відбувається відповідно до затверджених на рівні Західного військового округу РФ директив, розповідає молдовський військовий експерт Росіан Васілой.

Придністров'я навчання

Вперше на цих тренуваннях було детально відпрацьовано ведення бойових операцій у міських умовах. Основна ж увага була зосереджена на підготовці диверсійних груп та організації стабільного зв’язку.

Як вважає Васілой, загроза початку бойових дій за командою з Москви є досить реальною, а метою можуть стати як Молдова, так і Україна. В останньому випадку армія РФ разом з бойовиками невизнаної республіки можуть провести операцію зі створення коридору вздовж Чорного та Азовського морів між Придністров’ям, тимчасово окупованим Кримом та Донбасом.

Читайте також: Модернізований Т-72 успішно пройшов підводні випробування (відео)