xcounter
#

Airbus запустив безпілотник з A400M: ефективне рішення, яке "Антонов" може перейняти для своїх літаків "Ан"

4162
Запуск БПЛА з військово-транспортного літака. Фото: Airbus
Запуск БПЛА з військово-транспортного літака. Фото: Airbus

У світі набирає обертів тренд на "багатофункціональність" військово-транспортних літаків

Компанія Airbus протестувала запуск безпілотника зі свого багатоцільового транспортного літака A400M – у майбутньому такі БПЛА будуть відігравати важливу роль у бойовій авіаційній системі майбутнього, також відомій, як FCAS.

Так, безпілотний літальний апарат Do-DT25 був випущений через задні двері вантажної рампи літака під час польоту над випробувальним полігоном у Північній Німеччині.

Читайте також: Військово-транспортний літак ПС США знищив ціль крилатою ракетою

Невдовзі після запуску БПЛА випустив парашут і успішно приземлився. Протягом всього польоту безпілотник був підключений та передавав дані на "материнський" A400M.

Це демонструє те, як носії можуть бути підключені до бойової хмарної мережі, надаючи важливу інформацію та виконуючі роль "очей та вух" на полі бою.

У майбутньому такі безпілотники будуть виконувати роль "підвищення бойової потужності" для різних місій – поєднання пілотованих та безпілотних літальних апаратів дозволить носіям діяти спільно з пілотованими літаками, відкриваючі нові можливості для тактичних дій на полі бою.

Скидання палети з боєприпасами з літака С-17
Скидання палети з боєприпасами з літака С-17

У теорії таке рішення може перейняти для себе й "Антонов", реалізувавши схоже рішення на власних літаках типу "Ан". Тим паче, що у світі наразі прослідковується тренд на адаптацію військово-транспортних літаків під виконання різних завдань. Наприклад, під запуск безпілотників, як у цьому випадку, або ж перетворюючи їх на "ракетоносці", як це хочуть зробити, наприклад, у Lockheed Martin зі своїм С-17.

Читайте також: На ДП "Антонов" хочуть виробляти у Індії нову версію літака на базі Ан-32