xcounter
#

Військово-транспортний літак ПС США знищив ціль крилатою ракетою

3878
Фото: Повітряні сили Сполучених Штатів Америки
Фото: Повітряні сили Сполучених Штатів Америки

Після цих випробувань у Дослідницькій лабораторії ПС США вважають, що система "палетованих боєприпасів" може працювати й з іншими літаками​

ПС США у четверг, 16 грудня, у рамках першого випробування з бойовою стрільбою за програмою Rapid Dragon знищили ціль у Мексиканській затоці крилатою ракетою, що була запущена з задньої частини військово-транспортного літака.

Зазначається, що заключні льотні випробування Rapid Dragon стали "кроком уперед у роботі Управління стратегічного планування та експериментів ПС США з розробки палетованої системи боєприпасів".

Читайте також: Перетворити на ракетоносій: у США тестують запуск крилатих ракет з MC-130J Commando II
MC-130J Commando II
MC-130J Commando II

Як заявили у Дослідницькій лабораторії ПС США, програма спрямована на те, щоб США та союзники мали можливість перетворити вантажні літаки у важкоозброєні вантажівки з бомбами, а також надати бойовим командирам більше вогневої потужності для ураження ворожих цілей з безпечної відстані.

Стверджується, що минулого місяця ПС США провели аналогічне випробування з неозброєною випробувальною машиною та крилатими ракетами великої дальності, в яких не було бойової частини чи двигуна.

MC-130J Commando II
MC-130J Commando II скидує імітацію палети з боєприпасами під час одних з навчань. Джерело зображення: The Drive

Водночас цього разу випробування проходили за участі літака MC-130J Commando II з бойовою крилатою ракетою.

Система управління боєм на MC-130 отримувала нові дані про цілевказання в польоті, потім ці дані спрямовувалися безпосередньо на ракету. Це вперше, коли нові дані про цілевказання були отримані та завантажені у бойову крилату ракету під час польоту.

палетовані боєприпаси
"Палетовані боєприпаси" будуть скидати з військово-транспортних літаків

Коли МС-130 досяг зони скидання боєприпасів над Мексиканською затокою, екіпаж літака скинув з повітря палету з боєприпасами з однією крилатою ракетою та трьома вантажами, що імітували масу та форму крилатих ракет.

Парашут був розгорнутий таким чином, щоб стабілізувати систему Rapid Dragon, що падає – ракета та три "манекена" випускали послідовно, щоб уникнути зіткнення. У Дослідницькій лабораторії ПС США заявили, що ця крилата ракета відділилася від відсіку для розгортання "нетрадиційним" способом – вона розвернулася вертикально, носом вниз.

MC-130J Commando II палетовані боєприпаси
Два "палетовані боєприпаси" скидаються з літака MC-130J Commando II, початок 2020 року

Тепер у Дослідницькій лабораторії ПС США сподіваються, що система озброєння на палетах може бути розгорнута й на інших літаках. Наступний експеримент Rapid Dragon запланований на весну 2022 року у рамках бойових випробувань крилатої ракети з C-17 Globemaster.

Читайте також: Літаки C-130J і C-17 можуть стати "вантажівками" з важким озброєнням