xcounter
#

РФ може перетворити КНДР на заднє подвір'я власного військово-промислового комплексу

2264
Доволі складно знайти причини, за якими Ким Чен Ин відмовиться від такої пропозиції Путіна
Доволі складно знайти причини, за якими Ким Чен Ин відмовиться від такої пропозиції Путіна

Сценарій за яким РФ передає виробничі технології в обмін на постачання озброєння чи його компонентів з КНДР доволі реалістичний й загрожує не лише Україні

На фоні цілком ймовірного візиту Путіна до КНДР залишається доволі мало варіантів того, з чим поїде та що привезе з Пхеньяна ватажок рашистів. Бо саме після візиту Шойгу до КНДР, РФ почала отримувати, як мінімум артилерійські боєприпаси та балістичні ракети

Й попри цілком реалістичного збільшення постачання, найбільш негативним й не лише для України, а цивілізованого світу в цілому є ризик того, що Кремль цілком може перетворити КНДР на частину власного військово-промислового комплексу.

Читайте також: РФ била по Києву балістичною ракетою з КНДР: її збили, уламки знайшли (фото)
снаряди іран кндр рф
Снаряди російської армії на фото від російського "воєнкора" з оригінальним приписом

Для Москви загалом не вперше інвестувати у "оборонку" КНДР. Достатньо згадати, що ядерні технології з'явились у Пхеньяну у 60-х роках за прямої участі СРСР, включно з передачею реактора. А у різкому розвитку ракетних технологій країни, від оперативно-тактичної KN-23 до міжконтинентальної Hwasong-17 стирчать вуха вже РФ.

Але тепер Москва стикається з іншими викликами та намагається розкрутити маховик власного військово-промислового комплексу, зустрівшись з проблемами розширення виробництва, включно з браком фахівців. Якщо верстати можливо купити у Китаю, то працівників знайти складніше.

Водночас у КНДР з дешевою, якщо взагалі не безкоштовною, робочою силою проблем немає. Все це разом дозволяє сформувати вкрай негативних й, на жаль, реалістичний сценарій. За ним РФ буде готова передати виробничі технології та обладнання й перетворити оборонні підприємства КНДР на фактичні філії своїх підприємств.

Завод
Завод "11 лютого" у КНДР

Пхеньян й так у виробництві озброєння вкрай залежний від сировини, від обладнання та технологій. Й все це Москва, скоріш за все, готова надати поставивши єдину умову - постачання певної кількості виготовленого озброєння до РФ. А все що понад - КНДР може залишити собі.

Або, якщо Кремль буде більше зацікавлений у розгортанні на території КНДР виробництва лише окремих малотехнологічних компонентів, наприклад, корпусів снарядів, то обмін їх на реальне та потрібне Пхеньяну озброєння - засоби ППО, авіацію тощо.

Й доволі складно вигадати реалістичні причини за якими у Пхеньяні зможуть відхили такі пропозиції. Як й сценаріїв за якими цивілізований світ зможе якось на це вплинути. Бо попри наявне й доведене порушення РФ резолюцій Радбезу ООН щодо заборони закупівлі чи постачання до КНДР озброєння, наразі не чути навіть про "стурбованість".

Але, цей сценарій впливає не лише на Україну. Під загрозою й Південна Корея, яка зараз має агресивного сусіда з величезною погано озброєною армією, а у результаті вже в осяжній перспективі отримає агресивного сусіда з величезною армією із масовими значно сучаснішими зразками озброєння.

Читайте також: Індонезія замовила турецьку протикорабельну ракету Atmaca, хоча планували купити український "Нептун"