xcounter
#

Поточний підхід до оборонної допомоги Україні занадто повільний та забюрократизований — генерал Люте

1958
БМП Bradley, фото — U.S. DoD
БМП Bradley, фото — U.S. DoD

Генерал також наголосив на тому, що Україна має отримати можливість бити по тих об’єктах РФ, з яких окупанти тероризують обстрілами

Союзники надають Україні достатньо зброї та іншого обладнання для того, щоб вона не програла у війні у РФ, але його недостатньо для перемоги проти ворога — таку думку озвучив посол США при НАТО у 2013-17 роках генерал Дуглас Люте під час спецподії Київського Безпекового Форуму.

"Ми вважаємо абсолютно засадничо змінити цю динаміку і надати Україні повною мірою того, що вона потребує. Ми також не погоджуємося з поточним підходом, який вважаємо занадто повільним, занадто забюрократизованим і інкрементальним, який рухається крок за кроком, і на кожній ітерації ця допомога надходить запізно", — зауважує Люте.

Читайте також: РФ може мати на зберіганні до 9000 бронемашин, але цифри можуть бути неточні

Він закликає серйозніше підійти до перемоги Україні у війні, зокрема наголошуючи на тому, що потрібно припинити "називати заповідні території в Росії" і надати Україні можливості завдавати ударів по тих місцях, з яких РФ б’є по території країни: "Україна повинна мати достатньо зброї для того, щоб бити по військово-морських, наземних та авіаційних військових базах".

генерал Дуглас Люте
Посол США при НАТО у 2013-17 роках генерал Дуглас Люте

Нагадаємо, що на спецподії на КБФ Атлантична рада представила свій документ-звернення до президента США про вступ України до НАТО — Люте відзначає, що в ньому пропонується "свіжий" підхід до того, щоб надати Україні тих військових потужностей, які вона потребує.

"Тут [у документі] є якісні та кількісні, а також часові вимоги щодо зброї. За всіма цими трьома критеріями поки що ми не доопрацьовуємо до того, що необхідно для ведення військових дій Україні", — зауважує генерал.

Читайте також: У РФ почали говорити про перше застосування дронів-камікадзе "Италмас" або "Герань-3"