xcounter
#

Неочікувана атака на А-50: у РФ, схоже, вирішили "забути" про те, що мають в Білорусі літак за 330 млн доларів

5870
Один літак ДРЛВ А-50 коштує понад 300 млн доларів
Один літак ДРЛВ А-50 коштує понад 300 млн доларів

Як у РФ та Білорусі відреагували на атаку на літак ДРЛВ А-50У

Білоруські партизани здійснили неочікувану атаку на російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У ВКС РФ, який базується на авіабазі в Мачулищах, що в Білорусі – вчора, 26 лютого, низка місцевих ЗМІ повідомили про успішну роботу партизанів, які атакували російський літак двома дронами.

За попередніми даними, літак отримав серйозні пошкодження, зокрема авіоніки та радіолокаційної антени, і загалом стан літака оцінюється промовистою фразою "він вже точно нікуди не полетить". Водночас партизанам, які організували диверсію, вдалося покинути межі країни.

Читайте також: Рашисти не були готові до "бавовни" в Маріуполі і тепер не знають, як швидко переховати боєприпаси та техніку

Хоча наразі поки що немає візуальних підтверджень щодо того, наскільки серйозні ураження отримав літак, втім, доволі цікава є реакція РФ та Білорусі на вчорашню подію. Так, прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков не став коментувати ймовірну втрату літака ДРЛВ А-50У, зауваживши таке: "Ні, нам немає що тут сказати, Це все ж таки інформація, яка була опублікована, у ній йшлося про Білорусь, і Білорусь спростувала".

Загалом заява Пєскова звучить так, наче РФ удає, що це взагалі не їхній літак і мовляв, взагалі, хай там Білорусь сама розбирається, що в них там відбувається з літаками за понад 300 млн доларів.

Разом з тим, у Білорусі мають таку "відповідь" на ці події – Лукашенко провів нараду з силовиками "у світлі подій внутрішнього характеру і передусім зовнішнього", де він вимагає від них "найжорсткішої" дисципліни, особливо на кордоні.

а-50 атака білорусь партизани РФ Україна
Зони огляду А-50 з орієнтовних районів баражування на початок вторгнення, з розрахунку видимості до 450 км, фото ілюстративне

Зрештою, ми маємо також і коментар від речника ПС ЗСУ Юрія Ігната щодо вчорашньої події в Білорусі. Він передусім відзначає, що новини про вибухи у Мачулищах і пошкодження А-50 є "гарною новиною", але водночас воно не вплине на здатність окупантів й надалі здійснювати удари по території України.

Читайте також: Останній "штрих" у "справі" крейсера "Москва": хвилина паніки після удару "Нептуном" (аудіо)