xcounter
#

Останній "штрих" у "справі" крейсера "Москва": хвилина паніки після удару "Нептуном" (аудіо)

65471
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна", видно хаотичну роботу систем пожежогасіння, фото з відкритих джерел
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна", видно хаотичну роботу систем пожежогасіння, фото з відкритих джерел

"Пробоїна нижче ватерлінії" та "пасивне рятування" – якою була перша хвилина на крейсері після зустрічі з "Нептуном"

Оперативне командування "Південь" публікує записи останніх перемовин, перехоплених з крейсера "Москва" після удару по ньому протикорабельними ракетами "Нептун".

Так, крейсер активно кликав на допомогу допоміжні судна, зокрема буксир, повідомляючи про пробоїну нижче ватерлінії.

Читайте також: 109-річна "Коммуна" не справилась: до знищеного крейсера "Москва" відправили рятувальне судно зі шведським роботом

"Москва первый, две пробоины... винт стал, зарылся, ляжет на бок. Повторяю: ляжет на бок... подтверждаю – пробоина ниже ватерлинии...мостик отрезан, молчит...крен 30 градусов...ляжет на бок... ", – панічно повідомляли з крейсера Москви.

Фактично, це вкотре підтверджує, що в корабель влучили саме дві ракети. Після такого потужного удару врятуватися самотужки кораблю було аж ніяк не під силу: "Нет хода на сближение... проводим пассивное спасение экипажа...".

Протикорабельний комплекс

Нагадаємо, 14 квітня РФ офіційно визнала ураження ракетного крейсера "Москва", що був знищений за допомогою українського протикорабельного комплексу "Нептун".

Знищення флагмана стало справжнім ударом по "гордості" ЧФ РФ – військове командування рашистів всілякими способами намагалося "применшити" значимість цієї події, замовчувало реальні втрати екіпажу та активно шукало винних у знищенні крейсера.

Читайте також: Аналітики з’ясували, що саме рвануло на крейсері "Москва" після влучання "Нептуна" (фото та відео)