xcounter
#

Флот без флагмана і командувача: у РФ "летять голови" за крейсер "Москва"

65504
Колишній флагман ЧФ РФ крейсер "Москва"
Колишній флагман ЧФ РФ крейсер "Москва"

Першими постраждали ті, хто стверджував, що "флагман ЧФ РФ" готовий відбивати удари з повітря

Російське вище військове керівництво активно "шукає винних" у втраті флагмана Чорноморського флоту РФ, який був знищений українськими крилатими ракетами "Нептун".

Як стало відомо Defense Express з власних джерел, після знищення ракетного крейсера "Москва" було усунуто з посади та арештовано командувача ЧФ РФ адмірала Ігоря Осіпова.

Читайте також: ​Вирахувано приблизні координати де на дні лежить ракетний крейсер "Москва"
Крейсер
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна", видно хаотичну роботу систем пожежогасіння, фото з відкритих джерел

Також у РФ "мають питання" і до начальника штабу – першого заступника командувача ЧФ РФ віцеадмірала Сергія Пінчука – відносно нього наразі проводяться слідчі дії. Водночас тимчасово виконуючим обов’язки командувача ЧФ призначено віцеадмірала Аркадія Романова (заступник командувача ЧФ).

Нагадаємо, адмірал Ігор Осіпов – автор ось цієї фрази: "Ми знаходимося на флагмані Чорноморського флоту, на ракетному крейсері "Москва"... Чорноморський флот без флагмана не може існувати. Не був би я командувачем флоту, якби у мене не було флагмана..."

Ця фраза виявилася для нього ж пророчою – немає флагмана, то не буде й командувача. Крім того, є ще й такий цікавий нюанс – перед початком повномасштабної війни РФ з Україною російські ЗМІ повідомляли, що Осіпов особисто перевірив можливості крейсера "Москва" відбивати удари з повітря й залишився задоволеним. Що ж, виявилося – "пальцем в небо", а точніше – на дно Чорного моря.

Раніше Defense Express розповідав, що РФ ніяк не може змиритися з втратою свого "флагмана ЧФ РФ" і проводить "пошуково-рятувальну операцію" на місці утоплення крейсера "Москва".

Читайте також: Ракета Нептун, що потопила "Москву", здивувала Америку