xcounter
#

109-річна "Коммуна" не справилась: до знищеного крейсера "Москва" відправили рятувальне судно зі шведським роботом

164156
"Профессор Николай Муру" пійшов до крейсера "Москва"
"Профессор Николай Муру" пійшов до крейсера "Москва"

Як там справи на дні у ракетного крейсера "Москва" відправили ще одне рятувальне судно

Знищений ракетний крейсер "Москва", який був уражений "Нептуном", не дає покою рашистам. У район, де флагман Чорноморського флоту лежить на дні, з Новоросійська вийшло рятувальне буксирне судно проекту 22870 "Профессор Николай Муру".

Про це Defense Express стало відомо з декількох незалежних один від одного джерел, які також повідомили, що на судні знаходиться обладнання для виконання глибоководних робіт.

Читайте також: У РФ почався дефіцит гарматного м'яса: Кремль кидає на війну випускників училищ - ГУР
рятувальне буксирне судно проекту 22870
Рятувальне буксирне судно "Профессор Николай Муру"

Відомо, що "Профессор Николай Муру" оснащений комплексом для роботи водолазів на глибині до 100 метрів, має роботизований підводний апарат Falcon Seaeye від SAAB, який у РФ назвали "Фалкон-1000". Також це судно може проводити збір нафтопродуктів та здійснювати зняття з мілин кораблів та суден.

Falcon Seaeye SAAB
Falcon Seaeye від SAAB

Зазначимо, що 22 квітня до крейсера "Москва" було направлено унікальний 109-річний раритет - допоміжне рятувальне судно "Коммуна" на якому встановлено рятувальний глибоководний апарт АС-28. Але, скоріш за все, його можливостей не вистачає для проведення усіх робіт, які запланували провести рашисти.

АС-28 Комунна
АС-28 та судно "Комунна"

Зазначимо, що якщо Defense Express все правильно вирахував, то ракетний крейсер "Москва" знаходиться на відносно невеликій глибині у 50-56 метрів у 75 км на південний захід від мису Тарханкут.

Водночас така активність Чорноморського флоту РФ може бути свідченням того, що частина протикорабельних ракет П-1000 "Вулкан" все ж таки була з ядерним зарядом.

Читайте також: РФ хоче ризикнути забитими технікою та боєприпасами кораблями – "Нептун" матиме серйозні цілі