xcounter
#

Обстежувати знищений крейсер "Москва" відправили 109-річне рятувальне судно "Коммуна"

Обстежувати знищений крейсер "Москва" відправили 109-річне рятувальне судно "Коммуна"
98711

"Коммуна" - найстаріше судно на всіх військово-морських флотах, яке досі у строю на Чорноморському флоті РФ

Обстежувати знищений українським "Нептуном" ракетний крейсер "Москва" рашисти відправили справжній музейний експонат - допоміжне рятувальне судно "Коммуна", яке було спущено на воду у 1913 році під назвою "Волховъ".

Це справжній раритет, який досі у строю Чорноморського флоту РФ і найстаріший діючий корабель військово-морських сил у світі. Для розуміння він всього на 13 років молодший за крейсер "Аврора".

Читайте також: Російські окупанти відвели від берегів України частину своїх кораблів-носіїв "Калібрів"
комунна судно Волховъ
1913 рік, спуск на воду судна "Волховъ"

"Комунна" покинула Севастополь та прямує до місця де на дні знаходиться рашиський флагман. Про це, з опорою на супутникові знімки, повідомив OSINT-досліджувач H I Sutton.

За 110 років його існування ані СРСР, ані РФ не створили щось подібне за можливостями, та провівши вже нескінчену кількість ремонтів та модернізацій. За час свого існування "Комунна" підняла п'ять підводних човнів у 1917, 1928, 1931, 1956 та 1957 роках. Максимальна глибина та розмір піднятого корабля - 84 метри, коли у 1931 році підняли 68-метрову субмарину "Рабочий" .

Комунна
"Комунна" -побудована як катамаран

Для підводних робіт на судні "Коммунна" восстановлено рятувальний глибоководний апарт АС-28, який оснащений двома маніпуляторами та здатний занурюватись на глибину до 1000 метрів.

Глибоководний апарт АС-28
Глибоководний апарт АС-28

З точки зору завдання судна, то з максимальною долею вірогідності можливо говорити про намір підняти ракети П-1000. Також не виключено те, що рашисти оцінюють можливість та доцільність підйому всього крейсера. На користь цього, якщо розрахунки Defense Express вірні, мала глибина на якій знаходяться залишки корабля - 50-60 метрів.

Читайте також: 90 гаубиць для ЗСУ від США: чи вистачить цього для боротьби з армією РФ