xcounter
#

Міноборони назвали наступні пріоритети в отриманні озброєння: на що зроблять акцент у першу чергу

Міноборони назвали наступні пріоритети в отриманні озброєння: на що зроблять акцент у першу чергу
22205

Збройні Сили України мають посилитись літаками, ЗРК та танками західного виробництва для ефективного знищення армії РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков максимально точно окреслив наступні цілі з отримання озброєння від країн-партнерів.

Звісно мова йде саме про важку зброю та військову техніку, без достатньої кількості якої неможливо вести мову про успішні масштабні наступальні операції.

Читайте також: ЗСУ опановує нову зброю ще до її офіційної передачі: у Міноборони анонсували сюрпризи для окупантів
Т-84 ЗСУ
Т-84 ЗСУ

Загалом, Олексій Резніков окреслив необхідне озброєння наступним чином:

● РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них;

● повне заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка на платформи стандарту НАТО;

● залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ;

● отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО.

Виходячи з цього, можливо розділити всі ці задачі на декілька окремих напрямів. На першому - посилення артилерії, як завдяки збільшенню кількості пускових типу HIMARS та M270, так і взагалі про перехід на натівські артилерійські системи.

Останнє має вкрай велике значення, бо, як визнали у Міноборони, радянські гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало.

HIMARS
HIMARS

Також можливо зазначити, що саме завдяки передачі 155-мм систем ЗСУ вдалось мінімізувати снарядний голод. Бо, як повідомив Олексій Резніков, запасів радянського стандарту на 24 лютого вже менше на 10%, ніж нам передали союзники, фактично, з кінця квітня.

Другий напрям - це отримання важкої бронетехніки, при цьому теж у стандарті НАТО, бо, за словами очільника Міноборони, "радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану". Також слід пам'ятати, що, наприклад, після кожного пострілу тих же 125-мм снарядів для танків, не стає більше. А брати їх звідкись потрібно.

Т-72
Т-72 однієї з країн НАТО

Тобто питання отримання Україною M1 Abrams, бо посилення Leopard 2 через позицію Німеччини виглядає вкрай малоймовірною, скоріш за все, вже обговорюється.

А найголовніше у цьому переліку - отримати бойові літаки. Бо саме ця зброя є найбільш універсальною, яка вирішує задачі протиповітряної оборони, завоювання переваги у повітрі і вже після цього - ударів по противнику. Паралельно з цим, будуть розгортатись засоби протиповітряної та протиракетної оборони.

F-16
F-16 - один із вирогідних варіантів посилення ЗСУ

Окрім того, як знову підкреслив Олексій Резніков постачання всього озброєння має йти у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань, так званих organic unit.

Читайте також: Протикорабельні ракети Harpoon вже на бойовому чергуванні - офіційно