xcounter
#

Масяня воює проти пуйла, млявий "Оскар" та другий фронт Азербайджану: інфорезонанси доби

Масяня воює проти пуйла, млявий "Оскар" та другий фронт Азербайджану: інфорезонанси доби
2288

Світ, Україна, солідарність. Підсумкові інфорезонанси доби від аналітиків Центру комунікаційно-контентної безпеки.

Тема закриття повітряного простору над Україною має найбільший публічний резонанс у світі як загальновідома проблема, константа. І наразі маємо зрозумілу відповідь НАТО про неможливість фізичного закриття українського неба силами Альянсу.

Та не маємо права здаватися чи відступати – і в боротьбі з агресором, і в наполегливості щодо партнерів. То ж передусім нам слід зосередитися за всіма напрямами (політичним, дипломатичним, комунікаційно-контентним тощо) на донесенні до світової громади глибини жаху вчинених путінськими терористами злочинів.

Читайте також: Росавіація у паніці, IT-інфраструктуру авіавлади рашистів зруйновано

Попри те, що з Маріуполя вдалося евакуювати 150 тисяч жителів, у заблокованому місті залишаються ще близько 170 тисяч. За попередніми підрахунками майже 5 тисяч жителів загинули. 30 тисяч українців Маріуполя путінці депортували на окупований схід України чи в Росію.

Маріуполь – це щоденне повторення трагедії і Герніки, і Ковентрі, і Алеппо...

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан сказав стосовно дій кремлівської воєнщини: "Маріуполь – це друге Алеппо". Та Маріуполь – це щоденне повторення трагедії і Герніки, і Ковентрі, і Алеппо…

Завдяки незламності духу його оборонців та мешканців Маріуполь має стати катарсисом цивілізації ХХІ століття. "Якщо Захід нічого не зробить для допомоги мирним жителям оточеного Маріуполя, то це стане колективною провиною", – наголосив Ле Дріан.

Однак президент Франції все ще намагається приміряти на себе тогу миротворця і веде постійні телефонні розмови з путіним, сподіваючись на те, що в останнього ще є якісь людські риси: "Макрон не погодився з Байденом, який назвав Путіна "м’ясником".

Ця лояльність до міжнародного злочинця є досить дивною, її єдиним поясненням є наближення президентських виборів у Франції. Партнерський діалог для міжнародного терориста – це визнання його сили і найсильніший інструмент глобальних путінських перемог фізичного та ментального характеру. Лише високотехнологічна зброя в руках українських воїнів здатна зупинити світ від планетарних катастроф за планами кремлівського путінства.

Ще одна лінія умиротворення терориста, яка одночасно є форматом його ж домінування, – турецька: "У Туреччині заявили, що світ не може "спалювати мости" з Москвою". За цією логікою, озвученою речником президента Туреччини Ібрагімом Каліном на форумі в Досі, Туреччина визнає право українців на самооборону, але не визнає права України і демократичного світу на перемогу.

Криваво-трагічна солідарність невинно вбитих угорців і українців звертається до політиків Угорщини з вимогою висловити чітку політичну позицію: "300 пар взуття на березі Дунаю: у Будапешті вшанували загиблих у театрі Маріуполя", "Дуда: Мені важко зрозуміти ставлення Орбана до війни рф проти України".

Прихована підтримка урядом В. Орбана кремлівського режиму може мати сумні наслідки не лише для угорців, а й для об’єднаної Європи. Така поведінка країни, яка є членом ЄС і НАТО, імовірно, змусить в подальшому переглянути ступінь відповідальності членів цих організацій, а також взагалі принципи їхнього функціонування.

Путінці продовжують нищити мирні середовища українців. Зараз вони здійснюють дистанційне мінування територій (установки "Земледелие"), що насамперед становить небезпеку для мирного населення. Укотре під загрозою опиняється майбутній урожай на українських нивах і, відповідно, забезпечення продовольством країн світу.

Очевидно, вже зараз доцільно проводити роботу з міжнародними партнерами щодо формування загонів добровольців-професіоналів для розмінування територій: "Війська рф мінують територію України залповими дистанційними системами", "росія застосувала заборонені касетні боєприпаси на Дніпропетровщині".

"Другий фронт" Азербайджана в дії і нині демонструє геостратегічну солідарність з Україною. Очевидно, що світ за місяць воєнно-технологічної безпорадності РФ став усвідомлювати, що ритуально-вербальна могутність російської армії є радше яскравим пропагандистським кліше, ніж реальністю. Тож надалі варто очікувати поступового ігнорування РФ як «воєнно-політичного страхіття»: «Азербайджан вдруге нагадав РФ, чий «Нагірний Карабах».

До громадян Ізраїлю, які з перших днів агресії виявляють симпатію до України, нарешті приєдналося керівництво держави. Чи вважати це усвідомленням того, що агресія Кремля проти України може будь-якої миті трансформуватися в щось схоже по відношенню до Ізраїлю, побачимо найближчим часом: "Ізраїль на боці народу України – прем’єр".

Набуває глобального масштабу мистецька солідарність з Україною: "Перегляд телемарафону Save Ukraine організують на вулицях багатьох столиць світу», "На благодійному концерті у Відні на підтримку України прозвучав виступ Зеленського".

Інтрига оскарівської кінематографічної церемонії – на знак солідарності з Україною організатори дійства оголосили хвилину мовчання, однак не прозвучало жодного слова про роль Росії у війні. Та на весь світ уже прозвучала підтримка українців у боротьбі з російськими окупантами від знакових фігур кіномистецтва – Ш. Пена, Е. Кутчера, М. Куніс, А. Шварцнегера та інших, які реально включилися у процеси допомоги Україні: "Шон Пенн закликає бойкотувати Оскар, якщо не дадуть виступити Зеленському", "На "Оскарі"-2022 хвилиною мовчання висловили солідарність з Україною», "На "Оскарі" підтримали Україну — без жодної згадки про Росію".

Значно рішучішими за організаторів оскарівського дійства виявилися власники російського сайту mult.ru, творці популярного мультсеріалу "Масяня". Останній епізод мульфільму був присвячений війні Росії проти України, а герої серіалу прямо звинувачують путіна в агресії проти України. Як повідомив у FB автор проекту Олег Куваєв, Роскомандзор заблокує сайт mult.ru на підставі рішення Генпрокуратури РФ.

Коли путінські ракети летять на міста України, німецький істеблішмент насолоджується музикою імперії – це не мистецтво, це цинізм...

Антисолідарність, на жаль, переходить у стани пособництва тероризму і варварству путінського режиму – президент Німеччини Ф.-В. Штайнмаєр запросив посла України А. Мельника на концерт класичної музики «За свободу й мир», де серед виконавців більшість росіян і жодного українця. У програмі, за виключенням єдиного українського композитора Валентина Сильвестрова, всі твори належать композиторам держави-агресора.

Тоді, коли путінські ракети летять на міста України, німецький істеблішмент насолоджується музикою імперії – це не мистецтво, це цинізм. А цинізм не має перспективи у світі мирної цивілізації. Що ж, ось так, опосередковано, ми отримали відповідь на запитання, чому Німеччина наразі є ключовим противником інтеграції нашої країни до ЄС: "Посол України в ФРН відхилив запрошення Штайнмаєра на концерт з російськими артистами».

Понад 40 великих міжнародних компаній продовжують працювати в рф: "Україна підвищить податки для компаній, що продовжують працювати в Росії, у 1,5 раза – Гетманцев", "Україна закликає міжнародні організації ввести санкції проти рибної галузі рф", "Кулеба закликав бойкотувати Auchan, Leroy Merlin та Decathlon", "Ашан лишається в рф, прикрившись “метою бренду”".

Anonymous продовжує боротьбу із путінством – цього разу хакерська група NB65, пов’язана з групою Anonymous, зламала Всеросійську державну телерадіокомпанію (ВДРК) та готується оприлюднити 870 ГБ викраденої інформації.

Щира солідарність діє:

  • У турецьку Анталію евакуювали майже 160 дітей-сиріт з України!
  • Легендарний велогонщик Тоні Мартін допомагає біженцям з України;
  • росію повністю відрізали від залізничного сполучення з країнами ЄС;
  • Британія припиняє фінансування наукових проєктів з рф та підтримає українських науковців;
  • Німецький театр провів акцію солідарності з Маріуполем;
  • У Ризі відбувся благодійний концерт на підтримку українських біженців;
  • В Охтирку привезли станції Starlink;
  • рф хочуть відсторонити від ключових позицій у МАГАТЕ через ядерний тероризм;
  • Німецький велогонщик виставив на аукціон олімпійське «срібло», щоб допомогти українцям;
  • Румунські волонтери передали на Буковину гуманітарну допомогу для евакуйованих дітей;
  • Російський "Мегафон" виключили з міжнародної асоціації операторів мобільного зв'язку;
  • У Варшаві декілька тисяч людей протестували проти війни в Україні.

Далі - буде.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Про зраду, Червоний Хрест і те, як путіністи використали Deutsche Welle: інфорезонанси доби