xcounter
#

Росавіація у паніці, IT-інфраструктуру авіавлади рашистів зруйновано

"Втрачені всі вхідні та вихідні електронні листи за 1,5 роки. Як працювати, не знаємо..."
Росавіація у паніці,  IT-інфраструктуру авіавлади рашистів зруйновано
15150

У Росавіації порушена уся мережа, стертий весь документообіг, пошта, файли на серверах, зникли всі документи. Сумарно стерто приблизно 65 терабайтів даних.

Ця потужна кібератака на IT-інфраструктуру російської авіавлади відбулася у суботу вранці, проте про неї стало відомо лише зараз. Про кібер-атаку повідомили низка російських ресурсів та телеграм-каналів. Офіційно, звісно, у РФ нічого не підтверджують.

"Пропав весь документообіг, електронні листи, файли на серверах, зараз триває пошук реєстру повітряних суден та авіаційного персоналу, видалено систему державних послуг. Втрачені всі вхідні та вихідні листи за 1,5 роки. Як працювати, не знаємо", — це лише одна з цитат, яка описує глибину проблем, що несподівано виникли у росавіації.

Читайте також: Асиметрична війна по-українськи: у Москви більше вогневих потужностей, але у Києва - нові технології для спротиву

Стверджується, що атака сталася через неякісне виконання договірних зобов'язань з боку підприємства ТОВ "ІнфАвіа", яке здійснює експлуатацію ІТ-інфраструктури Росавіації. "Із суботи у Росавіації сидять прокуратура та ФСБ", описують деталі ситуації особи, обізнані з цим цифровим "авіаштопором".

Разом з тим, на тлі цих пояснень так і хочеться додати: "з українського боку постраждалих та втрат немає".

Читайте також: Bayraktar карає рашистів: підраховано, скільки техніки ворога знищено за час війни