xcounter
#

Про зраду, Червоний Хрест і те, як путіністи використали Deutsche Welle: інфорезонанси доби

Про зраду, Червоний Хрест і те, як путіністи використали  Deutsche Welle: інфорезонанси доби
4807

Новий формат технологічного знищення українства, прихована кремлівська агресія від Deutsche Welle, в районі ЧАЕС горить понад 10 тисяч гектарів лісу: підсумкові інфорезонанси доби від аналітиків Центру комунікаційно-контентної безпеки.

На тлі війни путінської Росії проти України у світі продовжується поділ на сили, котрі беззаперечно стають на бік добра і миру, та такі, що, прикриваючись добрими намірами, готові й надалі сприяти повзкій рашизації планети. Вчора ми зіткнулися з цинічною солідарністю Міжнародного комітету Червоного Хреста (ICRC) із кремлівським центром тероризму та варварства.

Міжнародна організація, що створена світом для гуманітарної солідарності, виявилася інструментом путінського режиму. Найперше – ICRC виявив безпорадність в організації гуманітарних коридорів з Маріуполя та інших українських міст, що піддаються безперервним авіаційним та ракетно-артилерійським ударам, де щодень гинуть люди, передусім – діти.

Читайте також: Окупанти кажуть, що воювати в Україні гірше, ніж в Сирії, та скаржаться на відсутність ротації

Прикриваючись Женевською конвенцією, Червоний Хрест продовжує називати нинішню війну "конфліктом" і йде на співробітництво з міжнародним агресором – планує відкрити офіс у Ростові-на-Дону.

Червоний Хрест називає нинішню війну "конфліктом" і йде на співробітництво з міжнародним агресором

Таким чином ICRC легалізує процес депортації українців, яких путінці захоплюють в українських містах і насильно вивозять на свою територію. Цей акт тероризму є порушенням 49 статті Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, про що свідчить і Transparency International Ukraine.

Очевидно, що президент цієї міжнародної організації знаходиться в тісному зв’язку із керівництвом путінської федерації. Бо легалізація через МКЧХ концентраційних таборів для українців у Ростові-на-Дону – це реальні ознаки втрати цією організацією всіх закладених в її статут цінностей, завдяки дотриманню яких вона набула у світі авторитет.

До того ж стає зрозуміло, чому ініціативи України з організації міжнародних гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення ігноруються, а гуманітарна допомога в окуповані області Луганщини та Донеччини в минулому блокувалася під виглядом ковідних обмежень.

Не виключено, що МКЧХ діяв в інтересах окупаційно-терористичних угруповань

Не виключено, що МКЧХ діяв в інтересах окупаційно-терористичних угруповань, через що ця міжнародна допомога не потрапляла до заручників путінського режиму, тобто діяв мафіозний канал, тож, можливо, в цих вантажах не завжди були гуманітарні товари.

Але це все слід досліджувати на рівні міжнародного аудиту: "Синонім до слова "гівно": українці закликають бойкотувати Червоний Хрест", "Радуцький вважає неприйнятним відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові".

Дії, до яких вдається путінська воєнщина, мають всі ознаки військових злочинів, політичних репресій та геноциду, на цьому наголосив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович. З’явився новий формат технологічного знищення українства – це насильне переміщення українців.

Путінці на сьогодні вивезли із зон бойових дій – вглиб окупованих територій або безпосередньо до росії – близько 40 тис. українців. Нам зараз вкрай потрібні сталі контентно-комунікаційні джерела різноманітних даних, за допомогою яких можна доводити реальність путінських злочинів.

Проблема полягає в тому, що агресор діє в стилістиці вільної демократичної цивілізації – насильницьке викрадення людей подається в публічному полі як місія з їхнього порятунку (евакуація, гуманітарний коридор, надання першої допомоги, забезпечення продуктами тощо).

До того ж у світовому публічному просторі продовжує застосовуватися наступальна комунікаційно-контентна технологія доведення як істини тези про особливість так званих росіян.

До речі, термін-мем "росія", що нейтралізує етногенез та націогенез у путінській федерації, одночасно цементує так звану монолітність цього "опутінілого" простору одурманених людей. Цей парадокс потребує детальнішого вивчення і відповідної реакції, спрямованої на нейтралізацію цього явища.

Deutsche Welle продемонструвала світу, як не працюють стандарти статичної журналістської практики минулого в наддинаміках сучасних геостратегічно-контентних та потоково-комунікаційних агресій. Гра минулого в баланси думок, це гра в стилістиці агресора, який використав потужності міжнародної корпорації і не просто дав матеріал, а створив глобальний плацдарм-виправдання агресії путінців проти України.

Слова про війну як однозначний негатив, перенесли в масштаб планети і завдяки цій мультиплікації зробили для кремля цю війну гіперпозитивом, особливо для російських середовищ у світі. Тепер завдяки Deutsche Welle путінці мобілізують мільйони своїх посіпак на теренах РФ, які матимуть бажання і мотивацію затоптати (в прямому сенсі) світ цивілізації.

Те, що зробила агенція цією публікацією, є прихованою формою кремлівської агресії, отже, має розцінюватися як злочин проти демократії: "Подоляк про матеріал DW: Це не свобода слова, а виправдання масових убивств", "НСЖУ вимагає Deutsche Welle зняти матеріал про виправдання війни росії проти України". "У Міноборони України радять не вірити жодним російським джерелам інформації".

І навряд чи публікацію DW слід вважати випадковістю. Як свідчить Центр протидії дезінформації РНБО, у німецькомовних медіа кілька останніх тижнів наявна тривожна тенденція – поширюються неправдиві прорашистські наративи щодо українського "наці-батальйону Азов". Слід очікувати на появу таких матеріалів і в ЗМІ інших країн, що доводить необхідність посилення комунікаційно-контентного впливу у світі з боку України.

Тим часом відкрилася геостратегічна солідарність "другого фронту" проти путінських загарбників-терористів. Міноборони Азербайджану виступило із заявою і вимагає від рф забезпечити виведення військ Вірменії з міжнародно визнаних територій Азербайджану й більше не використовувати назву "Нагірний Карабах": "Азербайджан відповів на звинувачення рф в порушенні домовленостей", "Азербайджан ввів війська в Карабах, з якого Кремль забрав "миротворців" на війну проти України", "Вірменія просить Путіна надіслати більше військових з РФ та каже про "розслідування" дій миротворців".

Заміна старої, ще радянської, системи ППО у Словаччині на Patriot та ППО виробництва європейських країн є ще одним проявом солідарності наших партнерів з Україною. Адже Словаччина раніше погодилася надати Україні одну систему С-300 для захисту від російських авіаударів, якщо НАТО допоможе в переозброєнні: "Словаччина завершує заміну радянської системи ППО на сучасну".

Окрема тема солідарності – це візит Байдена до Європи та, зокрема, його зустріч у Варшаві з українськими біженцями. Заявлені ним меседжі на підтримку України свідчать про віру США в потенціал української держави і українського суспільства. "Наразі немає сумнівів, що ця війна вже стала стратегічною поразкою для росії", - заявив американський лідер.

Варто звернути увагу на сказане Байденом: "…нам потрібно зміцнитися для тривалої боротьби". Президент США розуміє, що боротьба за свободу і демократію не вимірюється лише часом фізичної війни, яка зрештою закінчиться перемогою України.

Нам усім, об’єднаним демократичним силам, ще доведеться довго викорінювати метастази глобального гібридного тероризму і рашизму, що "виплекав" у світі путінський режим. А капітуляція кремлівського режиму, демонтаж імперії, денуклеаризація цієї території тощо мають стати предметом обговорення в колі міжнародної спільноти лідерів G7, G20 чи оновленої РБ ООН.

Наш темп 24/7 – це темп цивілізаційної перемоги

Тут слід звернути увагу, що публічний темп нашої боротьби на полях боїв і битв на інформаційному чи дипломатичному рівнях має витримуватися в межах доби. Якщо тільки ми уповільнимо цей темп, ми самі дозволимо путіністам отруїти і знищити українськість нашого поступу, ми тоді втратимо енергію надії і віри в справедливість, добро і партнерство світу.

Наш темп 24/7 – це темп цивілізаційної перемоги: "У Міноборони прокоментували слова Байдена про те, війна з рф швидко не закінчиться", "Білий дім про слова Байдена: Путін "не має залишатися при владі" не означає "зміну режиму", "Війна путіна в Україні вже стала його стратегічною поразкою – Байден", "Байден закликав путіна навіть не думати про наступ у бік НАТО".

Польща доводить, що солідарність існує на всіх рівнях – громад, громадян, еліт тощо. Понад 2,3 млн українців-біженців та 1,5 млн українців, що працюють у Польщі, створили простір цивілізаційного українства, що опікується не лише своєю, а й світовою безпекою: "Кулеба та голова ОБСЄ обговорили кроки полегшення гуманітарних страждань та припинення агресії рф", "У Варшаві флешмоб на підтримку України зібрав тисячі людей", "Росія хоче перетворити Україну на "другу Сирію" – Боррель", "У МЗС Польщі назвали п'ять кроків до перемоги над росією", "Дуда підписав три нові закони щодо підтримки в Польщі біженців з України".

Планетарність солідарності міста Славутича. Це не пафос – це гірка правда, бо це місто-супутник ЧАЕС, де проживають герої, які підтримують безпечну експлуатацію станції. Місто опинилося у фактичній окупації. Місцеві жителі вийшли на мітинг. Тепер ці люди собою закривають світ від терористів-варварів.

Славутич не просто військова гаряча точка. Славутич зараз може стати точкою технологічного знищення планети. І тому маємо про це доводити світу, який забув, що є відповідальність за планету та її мирну перспективу, яку ми можемо втратити через путінських терористів: "Росіяни окупували Славутич", "У Славутичі є поранені внаслідок розгону загарбниками проукраїнського мітингу", "Росіяни вимагають, щоб зі Славутича прибрали поліцію – Денисенко", "Загарбники вийшли з центру Славутича і стоять на околицях", "Місто Славутич стало новою "гарячою точкою" – Арестович".

Ситуація ускладнюється ще й тим, що в зоні відчуження в районі ЧАЕС через бойові дії горить понад 10 тисяч гектарів лісу, зафіксовано 31 пожежу. Контроль і гасіння пожеж неможливі через захоплення зони відчуження російськими військами.

За словами Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, внаслідок горіння в атмосферу вивільняються радіонуклідів, які переносяться вітром на значні відстані. Це загрожує радіоактивним забрудненням Україні, Білорусі та країнам Європи.

Світова солідарність в дії:

- Чехія - про необхідність реформи ООН: рф не може блокувати питання щодо війни проти України;

- YouTube заблокував канал російських пранкерів, які розмовляли з британськими міністрами;

- Литва закликає виключити росію та білорусь з Інтерполу;

- В Анталії відбудеться автопробіг на підтримку України;

- Організація з ядерних досліджень CERN розриває зв’язки з РФ та Білоруссю;

- Угорщина дозволила перевезення територією своєї країни без дозволів;

- Найбільші банки Японії зупинили доларові операції зі Сбєрбанком.

Далі - буде.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Байден у Польщі, антисолідарна Угорщина та фашистський Z: підсумкові інфорезонанси доби