xcounter
#

Байден у Польщі, антисолідарна Угорщина та фашистський Z: підсумкові інфорезонанси доби

Висновки Центру ККБ на тлі 31-ї доби путінської агресії
Байден у Польщі, антисолідарна Угорщина та фашистський Z: підсумкові інфорезонанси доби
2596

Тридцять перша доба війни – місяць миттєвостей нескінченого жаху від усвідомлення жертв варварства в сучасному житті. Про це в деталях - від аналітиків Центру комунікаційно-контентної безпеки.

Дев’ятий рік гібридної агресії і широкомасштабного двобою України на чолі світової цивілізації із геноцидним варварством путінської неомосковії. Тисячі жертв серед українців і цей мартиролог постійно поповнюється.

В Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щодень і становить понад три тисячі людей. Це наш біль і наша пам’ять.

Читайте також: Від крематорію до "санаторію": нові виверти росіян для приховування своїх реальних втрат в Україні

Натомість путінський терористично-варварський режим ігнорує власних загиблих і навіть поранених, кидаючи їх напризволяще на полі бою. Міноборони рф в 10 разів занизило офіційну кількість вбитих у війні з Україною солдатів.

Їхня версія втрат російських військовослужбовців під час агресії проти України – 1351 убитими, при тому, що пересувні крематорії росіян вже не справляються з утилізацією загиблих, а трупи "асвабадітєлєй" валяються по Херсонщині, Миколаївщині, Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, Донеччині, Луганщині, Запорізькій області, а ніхто їх не рахує і не шукає.

Тут момент істини, бо ці трупи та їхнє повернення рідним – це наш комунікаційно-контентний потенціал донесення жорстокої правди до світової громади про діяльність терористично-варварського режиму Кремля.

Ми не маємо цю тему забувати, її необхідно просувати на найвищих рівнях міжнародної співпраці, бо кожен труп, повернутий адресно родині, це ще один наш аргумент проти путінізму. Це наша найкраща агітація проти путінізму в середовищах громад і народів умовної федерації. Це наш боєзаряд у руйнацію мобілізаційного моноліту, який зводить путінський режим із цих кривавих жертв, подаючи їх як злочин України.

Надзвичайно важливою є актуалізація проблеми єдності конфесійного світу України. На перший план виходить проблема правової ліквідації православного підрозділу путінського режиму УПЦ МП в Україні. Тут має бути рішення прямої дії – від жорстких меж ліквідації назви УПЦ МП до розпуску цього антиукраїнського і антидержавного утворення.

Варіант об’єднання через злиття саме зараз є єдино можливим історичним моментом рятування православного духу в християнському світі: "Найбільш прийнятний варіант трансформації МП – приєднання до ПЦУ на Помісному соборі". "Структури моспатріархату в Україні мають бути ліквідовані – релігієзнавець". "Війна росії пошкодила мечеті, синагоги та церкви щонайменше у восьми областях". "У ПЦУ запропонували рішення для прихильників "руського міра" з московського патріархату".

Україна заслуговує бути одним із засновників нової системи безпеки

Україна зміщує акценти на формування системи безпеки глобального характеру. Так, Єрмак заявив у Телеграмі, що "Україна заслуговує бути одним із засновників нової системи безпеки, гарантами мають бути постійні члени ООН та інші країни". Він назвав країни, які б хотіла бачити Україна гарантами своєї безпеки, це мають бути постійні члени ООН, й доцільно б долучити до цього також Туреччину, Німеччину, Канаду, Ізраїль.

Водночас емісари путінського режиму та міжнародні посередники сплутують публічні аргументи, які українська сторона виправляє і нейтралізує: "РФ наполягають на неприйнятних для України вимогах". "Україна і Росія на перемовинах близькі до компромісу в 4 пунктах з 6 – Ердоган». "Жодного консенсусу з Росією по 4 згаданих Ердоганом пунктах немає – Кулеба".

Тому саме сьогодні найвища гуманітарна солідарність з Україною – це сучасна технологічна зброя від партнерів України: з Німеччини в Україну прибули 1,5 тисячі "Стріл" та 100 кулеметів MG3, Британія блокує виробництво російських дронів.

На жаль, принципів гуманітарної солідарності дотримуються не всі європейські країни. Керівництво Угорщини, передусім прем’єр-міністр В. Орбан та міністр закордонних справ П. Сіярто, системно демонструє антисолідарну політику щодо України.

Вони реально підтримують політику Кремля, прикриваючись демагогічними заявами про інтереси Угорщини, попри те, що українці зараз захищають цінності світу демократії та миру: угорський прем’єр Віктор Орбан укотре відмовився допомогти Україні зі зброєю та підтримати ембарго на газ і нафту з РФ.

Така позиція угорського уряду не сприймається в колі європейського співтовариства. Найчіткіше ставлення до дій Орбана висловила міністр оборони Чехії Яна Чернохова, відмовившись через позицію Будапешта їхати до Угорщини на зустріч голів оборонних відомств Вишеградської четвірки.

Торпедування саміту Вишеградської четвірки в Угорщині обумовлене саме небажанням підтримувати чинну владу Угорщини напередодні виборів 3 квітня, про що міністр Чернохова написала у Твіттері: "Я особисто не поїду в Угорщину на зустріч міністрів оборони V4. Наступного тижня в них вибори, і мені не годиться брати участь у (передвиборній) кампанії там".

Третього квітня ми дізнаємося, на чиєму боці громадськість Угорщини і чи є для угорців європейська демократія цінністю, чи вони, як і нинішній уряд, забули про трагедію 1956 року і підтримують московитську імперію.

Потужні ініціативи цивілізаційної солідарності поширюються світом: Сейм Литви схвалив у першому читанні заборону георгіївської стрічки, символів Z та V, а у Баварії російський знак Z прирівняли до свастики.

Сила символіки ідеологічно-ментальної експансії всім відома, історія знає чимало таких прикладів. Найзначущіші з них – застосування нацистської та комуністичної символіки у Німеччині й СРСР як спосіб пропагандистського одурманення мас. То ж світ має рішуче позбавлятися цих одіозних знаків і не допускати появи нових, що ми бачимо на прикладі рашизму нинішньої РФ.

Ця символіка, нав’язана контентно-комунікаційними засобами широкій аудиторії, є сучасним вербально-віртуальним видом зброї. Вона має характер масового ураження, тому і дії щодо нейтралізації мають бути масові та системно-креативні, включно з кампаніями з вилучення символіки із життя народів і країн.

Найвлучніше рішення – започаткувати флешмоб парламентів із заборони символіки путінізму як форми сучасного варварства. Було б доцільно, щоб така ініціатива виходила від Верховної Ради України, це б продемонструвало непримиренне ставлення українців до нацистсько-комуністичної ідеології, яка знову ломиться в наші двері.

Одночасно варто пропонувати символіку миру й добра. І тут Україна має всі шанси започаткувати міжнародні тренди. Тим паче, що міжнародна спільнота дедалі більше виявляє солідарність із символами України, українська переможна стилістика та атрибутика шириться планетою: "У столиці Норвегії з’явилася Площа України". "Адресою посольства рф у Празі буде вулиця Українських героїв". "Діаспора під час саміту ЄС в Брюсселі вимагала мирного неба для українців". "У Нью-Йорку українці пікетували Colgate-Palmolive з вимогою припинити співпрацю з рф". "Діаспора попередила уряд Португалії та біженців з України про діяльність проросійських організацій".

Гуманітарно-безпекова солідарність країн-партнерів набирає сучасних масштабів і темпів: "Франція готує "гуманітарну операцію" для евакуації Маріуполя з Туреччиною і Грецією". "Миротворчу місію в Україні схвалюють дедалі більше членів НАТО – Моравецький".

Візит Д. Байдена до Європи і , зокрема, до Польщі – це дієвий приклад глобальної солідарності США. ЄС і США вирішують терміново зламати залежність ЄС від терористичної федерації путіна в енергетичному секторі. Домовленості вражають.

Байден нарешті публічно визнає істину дев’ятирічної давнини – Україна бореться із путінізмом не лише за власні інтереси, українські герої захищають своїми життями увесь світ демократії та миру: "ЄС привітав резолюцію Генасамблеї ООН із вимогою до путіна негайно вивести війська з України". "Президентка Єврокомісії: Ця війна буде стратегічною поразкою для путіна". "Німеччина різко скорочує залежність від енергоносіїв рф - віцеканцлер назвав цифри". "Зупиняють "кляті танки": Байден заявив, що українці – неймовірні». "Байден про Маріуполь: Ми бачили таке хіба що у фільмах жахів".

Шириться світом і правнича солідарність з Україною щодо якнайшвидшого притягнення політичного режиму РФ і особисто путіна із поплічниками до міжнародного трибуналу: "Вторгнення рф в Україну: до Гааги звернулася вже 41 країна". "Власні розслідування щодо війни рф в Україні розпочали вже 10 країн". "Країни Люблінського трикутника створили спільну групу для розслідування воєнних злочинів рф проти України".

Український хліб. Нині його вага набуває планетарного значення, отже, потребує міжнародної підтримки і кардинального рішення щодо припинення агресії Кремля проти України: "У Чорному морі необхідно провести міжнародну військово-морську гуманітарну операцію – експерт". "Зеленський обговорив з Ердоганом загрозу продовольчої кризи". «Агресія рф проти України загрожує "голодними бунтами" в багатьох країнах – експерт".

Українські аграрії вже посіяли 150 тисяч гектарів ярових

"Російсько-українська війна може призвести до голодних бунтів у найбідніших країнах – СОТ". "G7 обіцяє не допустити глобальної продовольчої кризи". "Українські аграрії вже посіяли 150 тисяч гектарів ярових".

Нині, попри всі незгоди війни, Україна виконує свою цивілізаційну місію – в країні розпочалася посівна кампанія. На черзі – місія світового громадянства.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Від крематорію до "санаторію": нові виверти росіян для приховування своїх реальних втрат в Україні