xcounter
#

Про депутінізацію, переговори з рашею та блеф деескалації: інфорезонанси доби

Цілком зрозуміло, що з убивцями домовлятися марно ...
Про депутінізацію, переговори з рашею та блеф деескалації: інфорезонанси доби
2248

"Демілітаризація рф іде повним ходом, депутінізація поки що відстає". Це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН, присвяченому гуманітарній ситуації в Україні. Фраза - достатньо символічна з огляду на очікування її якнайшвидшого втілення. Про цей та інші інфорезонанси - у черговому аналізі від фахівців Центру комунікаційно-контентної безпеки.

Російські війська щодень випускають по українських населених пунктах у середньому 40 ракет. Як заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до парламенту Данії, загалом випущено 1370 ракет.

Попри гуманітарну катастрофу та геноцид проти місцевого населення з боку окупантів, непохитно стоїть Маріуполь. Заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар виступив із відеозверненням: "…ми будемо і надалі захищати місто, кожен дім, кожну вулицю.

Читайте також: Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії

Ми робитимемо все, щоб врятувати наших поранених та поховати наших вбитих воїнів. Ми чуємо про те, що безуспішно боротися з переважаючими силами у співвідношенні 1 до 10, не маючи авіації та іншого...

Запитайте в оборонців міста, як вони 33 дні протистоять постійним авіаційним бомбардуванням, десяткам випущених по нас балістичних ракет, обстрілам з кораблів та наземної артилерії, силам, що в десятки разів переважають наші, в повному оточенні. Наголошую: боротьба за місто триває".

Світ солідаризується з Україною. Ця підтримка міжнародної громади є значущою і для нашої держави, і для пересічних українців. Це надихаючий і мотивуючий фактор нашої міцності і незламності. Та зараз настає період, коли солідарність з Україною має набути конкретизації, передусім з економічних питань.

Світ бачить, що відчайдушний опір українців зірвав всі плани Кремля, тому путінці зараз застосовують до України середньовічну тактику облоги, нищення запасів продовольства, поневолення людей, тотального вбивства всього живого.
Міжнародна громада нарешті звертає увагу на хижу поведінку російського "ведмедя", якого раніше вважала досить милим і кумедним...

Московитська імперія протягом свого існування неодноразово застосовувала технології випаленої землі. Світ давно відмовився від таких методів, Московія – ні. Бо знищення ознак цивілізації і є сутністю цієї варварської імперії. Міжнародна громада зараз збирає плоди своєї байдужості до горя тих народів, яким росія його спричиняла, і нарешті звертає увагу на хижу поведінку російського "ведмедя", якого раніше вважала досить милим і кумедним.

Ми вже неодноразово звертали увагу на те, що Путін має намір запустити світовий продовольчий колапс. Росіяни від нього не надто постраждають, адже звикли жити у злиднях, а от голод у багатьох країнах світу може спричинити не лише загальносвітову продовольчу скруту, а й кризу демократії як універсальної моделі політичного правління. Останнє є значно серйознішою загрозою для міжнародної громади, оскільки тоді ми можемо опинитися перед небезпекою тотального панування глобального гібридного тероризму.

Практично кожен член ООН тепер страждає від російської війни

"Ми постали перед загрозою спричиненої голодом дестабілізації й ризикуємо, що муситимемо позбавляти їжі голодних дітей, морити їх голодом. Апетит росії до війни забирає їжу зі столів світу, - заявила під час засідання Ради Безпеки постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудвард. – Практично кожен член ООН тепер страждає від російської війни".

За даними Human Rights Watch, зокрема, Ліван отримує з України 80% пшениці; Лівія імпортує понад 40% пшениці; Ємен – не менше 27%. Крім того, влада північно-західної Сирії забезпечує регіон пшеницею і борошном, закупленим через Туреччину, але остання 90% пшениці також імпортує з України. Єгипет закуповує пшеницю, а також великі обсяги олії.

Засідання РБ ООН щодо гуманітарної ситуації в Україні, де звучать слова про голод у світі, фіксує стан проблеми, але не пропонує шляхи її вирішення.

Позиція Великої Британії щодо агресії РФ проти України є незламною і послідовною. Вона та інші країни ООН, а їх вже у групі для притягнення росії до відповідальності за агресію проти України майже 50, сьогодні є потужним фактором міжнародного впливу на оцінювання ситуації і одночасно тими гравцями планетарного рівня, які можуть зараз спільно напрацювати пропозиції щодо майбутньої архітектури світової безпеки.

У своїй щоденній боротьбі ми маємо методично фіксувати всі факти путінського терору в Україні. При цьому акцентувати увагу на фактах, явищах, подіях щодо новаційності (якщо це слово прийнятне тут) тероризування середовищ та просторів життя, що проявляються, наприклад, у тотальному знищенні сервісних, логістичних, громадянських інфраструктур життя.

Зараз також відбувається тотальне руйнування інфраструктури сільського господарства, складських (логістичних) приміщень довготривалого зберігання продуктів, земельного фонду, засобів обробки та підживлення грунтів, логістики транзиту, експорту тощо.

Гуманітарна катастрофа в Україні – це елемент російської воєнної стратегії

Всі ці дії путіна і його посіпак спрямовані на створення в Україні умов для голодомору-геноциду ХХІ століття. Це виклик не лише для українців, а й для десятків і сотень країн, які можуть стати черговими жертвами кремлівського терору. "Гуманітарна катастрофа в Україні – це елемент російської воєнної стратегії", – цю позицію нашої країни заявив у вівторок постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН, присвяченому гуманітарній ситуації в Україні.

Тому маємо докласти неймовірних зусиль для формування запиту глобального світу на демілітаризацію путінського режиму та депутінізацію міжнародного життя. Водночас маємо вимагати від міжнародних інституцій термінової розробки дієвої процедури недопущення голодомору-геноциду в Україні та будь-якій іншій країні світу: "Напад росії на Україну може призвести до голоду в усьому світі - Британія в ООН", "Кислиця порівняв путіна зі сталіним: теж використовує продовольство як зброю проти України", "Гуманітарна катастрофа в Україні є елементом російської воєнної стратегії – Кислиця в Радбезі ООН", "Демілітаризація рф іде повним ходом, депутінізація поки що відстає – Кислиця".

Солідарність в пам’яті за жертвами путінських терористів в Україні шириться країнами планети. Вже другий тиждень поспіль у містах світу тривають Марші матерів, під час яких жінки, які покинули Україну через війну, розповідають про військові злочини Росії.

Цей марш відбувається навіть у країнах, керівництво яких не підтримує Україну та намагається вставити палки в колеса. Наприклад, в Угорщині. Слід зауважити, що там рух набирає обертів саме напередодні вирішальних виборів 3 квітня, де вирішуватиметься подальша європейська перспектива країни: "Марш матерів: у містах світу вшановують пам’ять загиблих дітей в Україні", "Не може бути в Європі філіалів росії: Зеленський закликав не слухати виправдання Угорщини", "МЗС відреагувало на спроби Сіярто заробити політичні дивіденди на Україні", "Російські хакери роками мали доступ до ІТ-системи МЗС Угорщини, опозиція вимагає відставки Сіярто".

Розширюється географія видворення путінських дипломатів із країн ЄС. Бельгія за причетність до шпигунських операцій висилає 21 путінського дипломата, Нідерланди – 17, чотирьох шпигунів позбавляється Ірландія і одного – Чехія.

На жаль, деякі уряди вважають справу боротьби із путінським варварством в Україні лише нашою внутрішньою справою. Мабуть, тому вони не рекомендують своїм громадянам їхати до України допомагати боронити свободу і гідність у світі. Сім країн – ФРН, Франція, Італія, Іспанія, Бельгія, Люксембург та Нідерланди – ухвалили за результатами зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС у Брюсселі "декларацію" з цього приводу, однак у публічному доступі її наразі немає. Натомість за власним бажанням і у багатьох випадках за сприяння урядів тисячі іноземних добровольців приєдналися до українських сил оборони і нині вже успішно воюють в Україні з путінськими терористами.

Чути про таку "декларацію" досить прикро, адже справа депутінізації світу – це справа міжнародної спільноти. До того ж вона є одночасно і боротьбою з міжнародним тероризмом, бо Москва – один із ключових центрів продукування новацій у сфері міжнародного тероризму: "Нідерланди, Бельгія, Чехія та Ірландія висилають російських дипломатів", "Сім країн ЄС не радять своїм громадянам їхати воювати в Україну – ЗМІ".

Світ отримав професійну цивілізаційну оцінку війни путінського режиму в Україні, отже, і кремлівського терору у світі від виконавчого комітету Міжнародної академії телевізійних мистецтв і наук, який вирішив вилучити всі програми рф із конкурсу International Emmy Awards через війну, розв'язану росією проти України.

Таким чином будь-яка програма, створена та / або спільно з російськими компаніями або програма, спочатку створена для російського телеканалу, мережі або потокової платформи, вважається такою, що не відповідає вимогам конкурсу, а якщо вона вже подана, буде відкликана. Заяву оприлюднено на сайті премії.

Можна стверджувати, що на сьогодні це найточніша менеджерська дія-відповідь на проникнення путінських форматів у цивільне мистецько-креативно-індустрійне життя. А ще це приклад нейтралізації цинічної технології, що сповідує фальшиву тезу кремля – "мистецтво і творчість поза політикою".

Світ єднається. Глобальну солідарність з Україною в її боротьбі із світовою навалою путінства виявили учасники 20-го Дохійського Форуму / Doha Forum 2022. Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова взяла участь у двох тематичних сесіях "Дезінформація та війна за правду" та "Агресія проти України: вирішальний момент для європейської безпеки", у робочому обіді високого рівня, провела 16 зустрічей робочого рівня в межах Doha Forum у Катарі з метою консолідації міжнародної підтримки України.

Про це вона повідомила у Фейсбуці: "26–27 березня перебувала з робочим візитом в Катарі, де під патронатом Еміра Держави Катар шейха Таміма Аль Тані у м. Доха проходив 20-й Дохійський Форум / Doha Forum 2022. Без перебільшення – топ-тема провідного форуму в Затоці – Україна"

Анонс солідарних дій: міністри закордонних справ країн НАТО зустрінуться у Брюсселі 6–7 квітня для обговорення актуальних питань зовнішньої політики та безпекової ситуації, де запрошеними будуть і представники з України.

До участі в роботі Північноатлантичної ради 7 квітня будуть запрошені міністри країн-партнерів – Австралії, Фінляндії, Грузії, Японії, Республіки Корея, Нової Зеландії, Швеції й України, а також Верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики.

Тим часом ми дякуємо партнеру і другу України прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону, який займає чітку і послідовну позицію – угоди про припинення вогню в Україні між Москвою та Києвом буде недостатньо для скасування британських санкцій проти росії. Про це він заявив у вівторок, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Як наголосив прессекретар Джонсона журналістам, інформуючи про засідання Кабінету міністрів, "…тиск на (президента росії володимира) путіна необхідно посилити як шляхом подальших економічних заходів, так і через надання військової допомоги, щоб росія повністю змінила курс".

А тим часом залишається невизначеність довкола перемовин Росії і України щодо припинення бойових дій і підписання безпекової угоди: "Україна пропонує визначити у договорі з безпеки, що не вступатиме у військово-політичні союзи", "Для укладення безпекового договору потрібен буде референдум – ОП", "Кремлю передали пропозицію про зустріч президентів України та рф", "Україна пропонує 15-річні перемовини з рф про статус Криму – Подоляк", "Арахамія у Стамбулі: Україна прагне, аби гарантами її безпеки стали члени Радбезу ООН", "Деескалація біля Києва і Чернігова не означає припинення вогню – Мединський".

Відсутність публічного супроводження переговорного процесу, а відтак і невизначеність чітких ліній поведінки в ході переговорів може вже найближчим часом призвести до розділу українського суспільства на тих, хто бажає боротися з ворогом до кінця, використовуючи цей історичний шанс і потужну підтримку союзників, та тих, хто готовий погодитись на ефемерний мир з умовними гарантіями безпеки.

Складається враження, що Україна входить в період політичної турбулентності на тлі гібридної агресії Кремля проти світу демократії.

Чи довго триватиме солідарна світова підтримка України, якщо мир буде досягнутий ціною поступок і потенційної загрози нової війни за певний час? "Шойгу погрожує НАТО "адекватною реакцією» на постачання Україні літаків та ППО", "Кремль пригрозив Європі: немає оплати – немає газу", "Пропагандисти поширюють фейкове відео про "бої на Одещині", зняте на уралі", "Окупанти спеціально бомблять будівлю з червоним хрестом у Маріуполі – "Азов", "З початку вторгнення росіяни вбили 145 дітей".

Цілком зрозуміло, що з убивцями домовлятися марно – вони не відмовляться від свого наміру, навіть якщо погодяться на тимчасову передишку.

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Агенти ФСБ в Європі, рашизм за методичкою, відповідальність за помилки 2014 року: інфорезонанси доби