xcounter
#

Агенти ФСБ в Європі, рашизм за методичкою, відповідальність за помилки 2014 року: інфорезонанси доби

Росія застосовує термобаричні боєприпаси проти цивільних мешканців
Росія застосовує термобаричні боєприпаси проти цивільних мешканців
1763

Підсумкові інфорезонанси доби від аналітиків Центру комунікаційно-контентної безпеки.

Біля берегів Туреччини виявили вже другу морську міну, яку, безперечно, виставила російська воєнщина. Вона знаходилася в морі біля населеного пункту Ігнеада, що поблизу кордону з Болгарією.

Для її знешкодження Туреччина направила групу морських спецпризначенців. Біля узбережжя Румунії в Чорному морі також виявили дрейфуючу морську міну, про що повідомило Міноборони Румунії. Її нейтралізував екіпаж тральника "Віцеадмірал Костянтин Белеску".

Читайте також: Дурних нема, військові РФ із Далекого Сходу не хочуть їхати на війну проти України – Генштаб ЗСУ

Звісно, в усьому путінці звинуватили Україну. Те, що вони "спалилися", назвавши точну кількість мін у морі – 420 – і вказавши напрям дрейфу в бік Босфору, "рускіє", як завжди, не врахували.

ГУР МО України виставило у відкритий доступ список 620 співробітників ФСБ (П.І.Б., місце роботи, адреса реєстрації, паспортні дані). Це вже не перший випадок, коли українська розвідка оприлюднює списки російських військових злочинців. Вони мають знати, що покарання – неминуче.

Однак цього разу це злочинці ФСБ, які орудують на території Європи, у країнах НАТО. Тепер цікаво спостерігати за діями Альянсу в цій ситуації. Адже фактично це вороги, що щодень працюють проти інтересів НАТО і безпосередньо підривають міць та єдність партнерів блоку.

Питання залишається відкритим, але прямим. І відповідь тут полягає не в простому інтересі, оскільки це може бути є одним з рішень щодо припинення підривної діяльності рф у Європі.

Путін вже давно активно воює з країнами НАТО. Зараз, наприклад, морськими мінами, постійно – порушеннями кордонів, прямими погрозами ударів і навіть ракетними ударами по прикордонних містах України біля НАТО.

Путінізм не криється у Європі, він активно наступає, обираючи на європейському континенті публічні форми агресій проти демократії. Але чи бачать всю небезпеку цих агресій європейські політики? Чи готові вони до рішучої боротьби з різноформатними проявами замахів Кремля на цінності "старого світу"?

Ось буквально вчора канцлер ФРН Олаф Шольц під час ток-шоу на телеканалі ARD попередив російського президента володимира путіна, щоб той навіть не думав про будь-які агресивні дії проти країн НАТО. Він так і сказав: "Не смій!"

При цьому президент Німеччини Ф.-В. Штайнмаєр напередодні влаштував концерт російської музики з російськими учасниками, таку собі мистецьку агресію путінізму. Така розбіжність протилежних дій свідчить про те, що ставлення до путіна і росії загалом на цьому етапі має ситуативний характер і може, за певних обставин, швидко змінитися. В країнах Європи й деінде у світі, наприклад в Австралії, відбувається цілеспрямоване просування в тому чи іншому вигляді наративів Кремля.
Сучасність має відмовитися надалі терпіти фальш, імітацію, брехню

Такі факти, надто – на піку протистояння України рашистській агресії, не мають залишатися поза увагою української влади. З цим комплексом гібридно-месіанських агресій Кремля слід боротися креативними методами комунікацйно-контентної безпеки, передусім з урахуванням історично-ментальних особливостей відповідних соціумних утворень тощо.

Сучасність має відмовитися надалі терпіти фальш, імітацію, брехню. "Не може бути у Європі "філій" Росії, які розколюють ЄС із середини" – ця теза Президента України прозвучала сьогодні у Фолькетингу Данії.

Надважливо саме зараз звернути увагу на проблему депутінізації публічного сприйняття українськості у Європі, де вкотре розгортається кампанія з "очищення образу" нинішньої Росії та доведення "невинуватості" простого народу, зокрема й того, який прийшов в Україну зі зброєю.

Тут варто згадати колишню редакторку "Первого канала" рф Марину Овсяннікову, яка стала популярною після антивоєнного демаршу в ефірі програми "Час" 14 березня ц. р. і згодом виїхала до Європи. Про те, що її "протест" був підконтрольний зацікавленим силам у росії і вчинявся з певною метою, свідчить її інтерв'ю італійському телеканалу RAI, де вона, зокрема, висловилася про русофобію.

Цю ж тему "борчиня" виклала у своєму Instagram: "Русофобія неприпустима. Російські люди не повинні нести колективну відповідальність за те, що відбувається в Україні. У прямому ефірі "Che tempo che fa" (аналог нашого Урганта) італійської телекомпанії RAI виступила проти західних санкцій.

Від них страждають насамперед прості люди. Моя мама-інвалід не може купити необхідні ліки. Моя дочка не може розплатитися за шкільні обіди своєю віртуальною картою. На полицях магазинів немає цукру, закінчується соняшникова олія та засоби гігієни. Неприпустимо виключати російських студентів із закордонних ВНЗ, забороняти концерти російських музикантів та виступи артистів. Тільки культура здатна об'єднати нас у такий складний час".

Однак зрозумівши, що вона дуже явно засвітилася з "методичкою", Овсяннікова згодом видалила цей пост, забувши, що "скрини не горять".

Важливе геостратегічне питання існування цивілізації і України передусім – поточна наявність зброї, високотехнологічних систем, унікальних рішень.

Бажано цю проблему перетворити на дискурсну лінію сучасності та постійно ставити відкрито і публічно в ракурсі цивілізаційного стандарту вищої гуманності, а не мілітарної спроможності чи залежності від волі нерішучих політиків.

Кожна доба затягування надання Україні адекватної зброї – це доба творення світового путінства

Коли щомиті ллється кров дітей, то вся зброя цивілізації, спроможна зупинити агресію, терміново із найменшими людськими втратами є вищим цивілізаційним гуманізмом. Бо так звана дипломатична, політична гуманістичність перемовин, контактів чи навіть перемир’їв, які збільшують умови, час, геопозиційний масштаб і тяжкість убивств, є зброєю агресії. Адже вони продовжують час протистояння і кількість вбитих з обох боків.

Тому вся найефективніша зброя цивілізації має бути на озброєнні ЗСУ. Без цього загроза знищення українців, а згодом і світу, хімічною, бактеріологічною чи ядерною зброєю може стати доконаним фактом. Кожна доба затягування надання Україні адекватної зброї – це доба творення мобілізаційного моноліту світового путінства зі знищення цивілізації.

І, звісно, найкращим варіантом закінчення цієї цивілізаційної війни вбачається повна ліквідація нинішнього політичного режиму росії. Чи підуть на це сильні світу цього – питання цивілізаційної відповідальності перед майбутнім планети.

Наразі замість того, щоб знищити причину війни, яка має персонально-режимний образ та інституційно-гібридне оформлення – рф, дві величезні економіки – Німеччина та США – готові виділяти сотні мільярдів на зброю: "Байден пропонує збільшити оборонні витрати США", "Мене не хвилює, що він думає": Байден не відмовився від своїх слів про путіна", "У Німеччині використання символу "Z" може розглядатися як кримінальний злочин – МВС", "Шольц порадив путіну навіть не намагатися атакувати НАТО".

Чому бюджети зброї переважають темпи зростання бюджетів миру? Можливо, тому, що диктатори на землі домінують у продукуванні стилістики страху? А саме це дає глобальний ефект шаленого темпу розвитку збройних індустрій. Очевидно, так диктатори отримують свою меркантильну і водночас глобальну цінність.

Цивілізаційна солідарність вимагає від сучасників, передусім політиків, партнерських взаємин, де превалюють чесність і гідність.

Дипломатичну солідарність геостратегічної справедливості демонструє Велика Британія, визнаючи відповідальність за катастрофічні помилки 2014 року щодо України і путінської федерації.

Тепер настала черга не допустити глобального провалу комунікацій в ході перемовин та очікуваних домовленостей із путінством. Домовленості не мають перетворитися на атракціон продажу миру, справедливості, честі. Вони мають стати вироком персоні, режиму, стилістиці узурпації влади в державному утворенні рф.

Не слід гратися в мирність, зараз і тут слід зупинити варварів, щоб надалі такий прецедент у світі став неможливим: "Глава МЗС Британії: ми не повинні дозволити продати Україну", "Кулеба – про позицію України на переговорах: Ми не торгуємо людьми, землями і суверенітетом", "У Ердогана вважають забаганки рф щодо ОРДЛО й Криму нездійсненними", "ООН може ініціювати підписання угод про гуманітарне перемир’я між Україною та рф", "Боррель: Працюємо над якнайширшим міжнародним засудженням та ізоляцією росії".

Те, що європейська спільнота вже здатна не йти на повідку версійних ініціатив технологічно-креативних рішень путінства, вселяє надію. Потрібно лише змінити темпи спротиву і розширити одночасну дієвість спільного наступу на неоварварство.

Нині маємо шанс унеможливити існування режимно-стилістичного простору путінства на теренах власне росії, Європи і світу: "Німеччина та ЄС не розраховуватимуться за російський газ у рублях – Шольц", "Країни G7 не платитимуть за газ у рублях – віцеканцлер Німеччини", "Єврокомісія доручила країнам ЄС анулювати "золоті паспорти" підсанкційних росіян та білорусів", "Вже 30 країн Європи повністю або частково вимкнули російські пропагандистські канали".

Солідарна дієвість рішень надихає:

  • ЄБРР закриває офіси в росії та білорусі;
  • Посольство Словенії в Києві поновило роботу;
  • Україна отримала від Франції рятувальну техніку та обладнання;
  • Франція передала Україні 21 машину швидкої допомоги;
  • Північна Македонія висилає п’ятьох російських дипломатів;
  • У Новій Зеландії збирають підписи за «переселення» посольства рф на Українську вулицю;
  • Майже 100 культурних інституцій відправили російську культуру в бан;
  • SriLankan Airlines припиняє польоти до москви;
  • Суверенний фонд ОАЕ призупиняє інвестиції в росію;
  • Санкції проти рф за останню добу: у Мінцифри назвали компанії»
  • Carlsberg та Heineken йдуть з російського ринку;
  • Великий виробник пива наказав призупинити випуск Bud у росії.

Далі - буде...

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Масяня воює проти пуйла, млявий "Оскар" та другий фронт Азербайджану: інфорезонанси доби