xcounter
#

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії
Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії
5239

Редакція Defense Express отримала від відомого російського публіциста та філософа, колишнього дисидента та політв’язня радянського режиму що наразі проживає в США, Германа Обухова його есе в якому він аргументовано доводить наявність п’яти ознак нацизму в сучасній путінській Росії

На думку Германа Обухова використання цих тез може допомогти Україні отримати міжнародну підтримку і важливо, щоб ці тези прозвучали з вуст Президента України, зокрема під час однієї з його міжнародних промов. Це, як вважає Герман Обухов, може мати значний суспільно-політичний резонанс у Світі, особливо з огляду на те, що ці висновки зроблені саме російським публіцистом та філософом.

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres

Пропонуємо нашим читачам ознайомитись зі сформульованими Генрихом Обуховим п’ятьма доведеними ознаками нацизму в Росії. Будемо також вдячні, якщо хтось з читачів зверне увагу до цього матеріалу спічмейкерів Президента України Володимир Зеленського та використає меседжі, що сформульовані російським публіцистом та філософом для того, щоб донести до світової громадськості думки про небезпечність загравання з нацистським режимом у РФ, що може призвести до катастрофи світового масштабу.

Читайте також: Рашисти почали робити вкрай небезпечні міни-пастки: чого не треба робити за будь-яких умов

5 доведених ознак нацизму в Росії

Головною метою "спеціальної операції", яка фактично є війною проти суверенної України, Путін назвав "денацифікацію" та "демілітаризацію" України. Іншими словами, він вирішив боротися з "фашизмом в Україні", хоча насправді відбувається все з точністю до навпаки. "Фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами" - фраза, яка приписується Вінстону Черчиллю і неважливо, говорив він це чи ні. Сьогодні ми бачимо, наскільки це справедливо.

НАЦИЗМ, як соціально-політичне явище, і синонім ФАШИЗМУ МАЄ П'ЯТЬ ХАРАКТЕРНИХ ОЗНАК, що мали місце у НІМЕЧЧИНІ з 1933 по 1945 рік і які є сьогодні у РОСІЇ:

1. Великодержавний шовінізм.

2. Злиття всіх гілок влади – виконавчої, законодавчої та судової з силовими структурами, ЗМІ та бізнес-елітою.

3. Агресія по відношенню до сусідніх держав та захоплення суміжних територій.

4. Переслідування опозиції та політичні вбивства.

5. Звеличення фюрера.

Нацизм або націонал-соціалізм включає всі перераховані вище ознаки в повному обсязі та одночасно.

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Express
Станом на 28 березня 2022 року 143 дитини загинуло та 216 поранено за час повномасштабних бойових дій на території України, які веде Росія. Найбільше постраждало дітей у Київській - 67, Харківській - 49, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївський - 30, Луганській - 27, Запорізькій - 21, Херсонській - 24, столиці - 16, Житомирській - 15 та Сумській - 14 областях.

Італійський філософ Умберто Еко та англійський журналіст Лоуренс Брітт визначили фашизм у вигляді 14 характерних ознак. Вони помилялися. Деякі з цих ознак можна знайти практично у будь-якій країні світу. Насправді є лише 5 абсолютно доведених ознак, що мали місце у нацистській Німеччині, і всі ці ознаки ми бачимо у сучасній Росії після 2014 року.

1. Російській пропаганді вдалося ввести в оману дуже багатьох людей в Росії і навіяти їм хибне сприйняття реальності. Навіть високоосвічені люди стали жертвами витонченої пропаганди. Їм вселили думку про нацистів в Україні, які за підтримки Заходу загрожують безпеці Росії. Цей абсурд був прийнятий за істину більшістю росіян, і сьогодні влада покладається на них. Так само німецька нація у 30-ті роки 20 століття була впевнена у своїй перевазі над іншими націями під впливом геббельсівської пропаганди. Геббельс казав: "Дайте мені засоби масової інформації, і я з будь-якої нації зроблю стадо свиней".

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Російській пропаганді вдалося ввести в оману дуже багатьох людей в Росії і навіяти їм хибне сприйняття реальності

2. У Росії практично не залишилося незалежних ЗМІ, останні ліберальні та незалежні телеканали та радіо, такі як "Дощ", "Ехо Москви", "Медуза" та "Радіо Свобода", були закриті відразу після початку бойових дій в Україні. Усі російські телеканали транслюють спотворену та хибну інформацію як про Україну, так і про Захід, яка визначається владою.

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
У Росії практично не залишилося незалежних ЗМІ, останні ліберальні та незалежні телеканали та радіо, такі як "Дощ", "Ехо Москви", "Медуза" та "Радіо Свобода", були закриті відразу після початку бойових дій в Україні

Законодавча влада повністю під контролем Кремля. Ми не чуємо жодного критичного виступу проти війни в Україні. У 3-му рейху Бундестаг повністю залежав від виконавчої влади та фюрера. Весь великий бізнес та банки у Росії перебувають під повним контролем Кремля. Нафтогазові підприємства у Росії, які приносять велику частку бюджету країни, перебувають у руках путінського оточення, хоча є приватним бізнесом. Так само і в Німеччині вся промисловість працювала на війну й отримувала замовлення від держави та Рейх-канцелярії. Суди і в 3-му Рейху та в Росії – бутафорія. Гестапо в нацистській Німеччині грало ту ж роль, яку ФСБ та Росгвардія сьогодні виконують у Росії.

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Гестапо в нацистській Німеччині грало ту ж роль, яку ФСБ та Росгвардія сьогодні виконують у Росії

3. У жовтні 1938 р. нацистська Німеччина окупувала Судетську область під приводом захисту німецького населення в Чехословаччині, і незабаром 1 вересня 1939 р., після провокації на польському кордоні, розв'язала 2-у світову війну, вторгнувшись до Польщі та окупувавши її. Згодом Німеччина пішла окупувати Францію та інші європейські країни. У дзеркальному зображенні ми бачимо аналогічні дії Росії, яка під приводом захисту російськомовного населення в Криму та Донбасі анексувала Крим у 2014 році та захопила частину Донбасу на сході України. Під таким же хибним приводом російська армія напала на Україну і почала бомбити мирні міста та села. Насправді Путін розпочав Третю світову війну 24 лютого 2022 року, але Захід поки що не хоче визнавати цей очевидний факт.

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Насправді Путін розпочав Третю світову війну 24 лютого 2022 року, але Захід поки що не хоче визнавати цей очевидний факт

4. У нацистській Німеччині влада жорстоко переслідувала будь-яку опозицію, відправляючи її в табори або фізично знищуючи, частина опозиції змогла втекти або до Швеції, або до Англії. Таке саме явище спостерігається і сьогодні в Росії. За протест проти війни будь-який громадянин Росії може отримати строк до 15 років ув'язнення. Ряд опозиціонерів або перебувають у російських таборах, або залишили Росію за останні 8 років. Вуличні протести в Росії жорстоко розганяються поліцією та ОМОНом.

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
Вуличні протести в Росії жорстоко розганяються поліцією та ОМОНом / фото: ukrinform.ua

5. Критика німецького фюрера Гітлера не допускалася. Він був зведений у ранг небесного месії, здатного привести країну до процвітання та світового панування. Аналогічну картину ми спостерігаємо сьогодні щодо Путіна. "Є Путін - є Росія, немає Путіна - немає Росії", - заявив нещодавно спікер російського парламенту В'ячеслав Володін. Цим все сказано. Більшість населення Росії вірить Путіну, навіть якщо він каже людям абсолютну брехню.

Підсумовуючи вищесказане, ми бачимо, що сьогодні Росія посіла місце нацистської Німеччини та перетворилася на 4-й Рейх, не маючи шансів звільнитися від цього зла. Тим не менш, у всіх імперій, таких як четвертий Рейх, є одна і незаперечна властивість - вони або гинуть, або розпадаються під впливом зовнішніх та внутрішніх факторів.

Герман ОБУХОВ,

російський публіцист та філософ

Довідка Defense Express:

Герман Вікторович Обухов (нар.
Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres
27 листопада 1949 в Челябінську, нині Російська Федерація) - політв'язень СРСР 1981-1987. Відомий як автор п'яти книг, співзасновник Благодійного фонду "Відкриємо світ дітям" і фонду "Stop Inform Terror".

Народився в м Челябінську в родині інженерів. Закінчив школу в Мінську в 1966 році, вищу освіту здобув за фахом електротехнік в 1975 році. Після закінчення інституту працював інженером з медичного обладнання.

У 1970-ті роки почав писати вірші і оповідання, тоді ж він працював над книгою "Згаслий світанок". Сам Обухов, кажучи про книгу, підкреслив, що "зробив спробу неупереджено проаналізувати як ідеї створення комуністичного суспільства, так і розвиток соціалістичної держави".

2 вересня 1981 за спробу публікації цієї книги за кордоном Обухів був арештований і засуджений до 4 років таборів і 2 років заслання.

Герман Обухів відбував табірний термін в Пермських політтаборах. Відомо, що 30 жовтня 1983 року, в День політв'язня в СРСР в пермському таборі ВС-389/37, Обухов оголосив голодування в знак протесту проти судового свавілля, з вимогою визнання статусу політв'язня. Заслання відбував в Хабаровському краї.

У 2002 Обухов, на той момент виконавчий директор Російсько-американської ради економічного розвитку, разом з колишнім генконсулом Сполучених Штатів в Санкт-Петербурзі Джако Госнеллом і Деббі Мак-Макфатеном, президентом "Дитячого альянсу", заснував Міжнародний благодійний Фонд "Відкриємо світ дітям", який займається комп'ютеризацією дитячих будинків. Фонд був заснований в США, однак носить статус міжнародного у зв'язку з тим, що в його наглядову раду увійшли громадяни Російської Федерації.

У 2017 Обухов разом з однодумцями заснував ще один фонд — "Stop Inform Terror", який на перше місце ставить протест проти "інформаційного втручання у внутрішньополітичні справи США з боку Росії". З 2018 року є учасником правління Міжнародної спілки "Інститут національної політики".

Російський філософ назвав 5 доведених ознак нацизму в Росії, Герман Обухов, Defense Expres

Читайте також: Масяня воює проти пуйла, млявий "Оскар" та другий фронт Азербайджану: інфорезонанси доби