xcounter
#

Можливо ЗСУ матимуть на озброєнні ще один сучасний ЗРК, про його постачання домовляються Італія та Франція

8066
Можливо ЗСУ матимуть на озброєнні ще один сучасний ЗРК, про його постачання домовляються Італія та Франція

Разом з IRIS-T та NASAMS ці ЗРК будуть захищати українське небо від російських ракет

Італія та Франція погодилися надати Україні батарею зенітного ракетного комплексу SAMP-T, на постачанні якого наполягав Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє видання La Repubblica.

Відзначається, що згідно з домовленостями двох країн, Італія має надати Україні радіолокаційні системи, а Франція – пускові установки та ракети.

Читайте також: Окрім ЗРК Hawk можливо у США слід запросити ще й зняті з озброєння M163 VADS: легендарний Vulcan на шасі M113
MBDA
Пуск ракети Aster-30 з ЗРК SAMP-T, фото MBDA

Відзначається, що ЗРК увійдуть у шостий пакет озброєнь, який Україна запросила у нового прем’єр-міністра країни Джорджи Мелоні. Водночас офіційне рішення про передачу Україні ЗРК SAMP-T має бути прийнято орієнтовно у середині листопада.

Щодо ЗРК SAMP-T, то Defense Express вже детально розповідав про те, які особливості має ця зброя та скільки ракеті батарей встигли виготовити за два десятки років.

Загалом SAMP-T стане черговим сучасним ЗРК, які вже посилюють Збройні Сили України – так, у жовтні після проведення шостої зустрічі "Рамштайн", Німеччина поставила ЗСУ перший комплекс IRIS-T, водночас Шольц згодом пообіцяв якнайшвидше поставити ще три такі комплекси.

Пуск ракети ЗРК IRIS-T
Пуск ракети ЗРК IRIS-T, фото ілюстративне

Крім того, у наступному місяці ЗСУ мають отримати сучасний ЗРК NASAMS – наразі українські військові проходять навчання на ці системи, які, як повідомили під час брифінгу у Пентагоні 28 жовтня, мають завершитися "найближчим часом".

Читайте також: Хорватія вслід за Україною "стала в чергу" за французькими ЗРК Crotale NG