xcounter
#

Німецькі ЗРК в Україні збивають 9 з 10 ракет і Шольц пообіцяв якнайшвидше поставити ще три IRIS-T

12675
Пуск ракети ЗРК IRIS-T, фото ілюстративне
Пуск ракети ЗРК IRIS-T, фото ілюстративне

Перший ЗРК IRIS-T вже активно працює в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що Збройні Сили України якнайшвидше отримають ще три новітні зенітні ракетні комплекси IRIS-T, перший з яких вже ефективно боронить Київщину від російської загрози з повітря.

Про це він повідомив на відкритті бізнес-форуму з відбудови України, що проходить у Берліні, повідомляє видання Укрінформ.

Читайте також: Чим допоможе ЗРК IRIS-T нашим Повітряним Силам та чи зможе він збити балістичну ракету "Искандер"
Німецький ЗРК IRIS-T SLM
Німецький ЗРК IRIS-T SLM

Він відзначив, що наразі треба захистити "міста, села, мости, вулиці та залізничне полотно" від російських атак" і анонсував "якомога швидше" постачання ще трьох нових IRIS-T в Україну, кожен з яких може "захистити велике місто".

Нагадаємо, 12 жовтня, за два дні після масованого ракетного обстрілу України, міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про прибуття в Україну першого зенітного ракетного комплексу IRIS-T SLM, назвавши цю подію "новою ерою протиповітряної оборони". Згодом стало відомо й про постачання РЛС TRML-4D.

Водночас постачання інших трьох ЗРК IRIS-T з чотирьох обіцяних мало б дещо розтягнутися у часі – другий ПС ЗСУ мали б отримати до кінця цього року, а ще два ЗРК – у 2023 році.

З огляду на промову Шольца, можна зробити висновок, що всі три ЗРК Україна отримає вже в цьому році – ймовірно, таке рішення було прийнято Німеччиною після чергової зустрічі "Рамштайн", що пройшла в середині жовтня на фоні посилення ракетного терору РФ.

Тут також варто згадати, що на тому ж форумі у Берліні про ефективність німецьких IRIS-T висловився і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль – за його словами, ці ЗРК сьогодні має найвищий показник ефективності ППО серед усіх, що є на озброєнні ЗСУ, і знищує 9 з 10 російських ракет.

Читайте також: Німеччина пообіцяла якнайшвидше передати Україні свій сучасний ЗРК IRIS-T