xcounter
#

Виробник NASAMS розповів, скільки таких систем вже виготовив для ЗСУ

6841
ЗРК NASAMS
ЗРК NASAMS

Повітряні сили ЗСУ до кінця року посиляться сучасними ЗРК

Американська компанія Raytheon Technologies, виробник зенітних ракетних комплексів NASAMS, поставила уряду Сполучених Штатів два цих ЗРК, які призначені для України – про це у вівторок, 25 жовтня, заявив виконавчий директор компанії Грег Хаєс, повідомляє видання Defense News.

"Ми щойно поставили дві системи NASAMS... дві з них ми передали уряду декілька тижнів тому. Вони будуть розгорнуті в Україні найближчим часом", – відзначив він.

Читайте також: Якщо в NASAMS зарядити одночасно ракети великої та малої дальності, як ЗРК відіб’є атаку крилатих ракет
ЗРК NASAMS
ЗРК NASAMS, фото ілюстративне

Нагадаємо, раніше у США офіційно назвали строки прибуття ЗРК NASAMS до України – відзначалося, що він прибуде в Україну вже у листопаді, точніше – "протягом наступних кількох тижнів", як відзначили у Пентагоні.

Але тоді не уточнювали, скільки саме ЗРК Сполучені Штати планують передати найближчим часом – водночас тепер можемо говорити про дві системи до кінця року, які допоможуть нашим військовим у боротьбі з російською загрозою з повітря. Загалом же США планують поставити Україні щонайменше вісім таких систем.

Таким чином, до кінця цього року ПС ЗСУ мають посилитися низкою нових зенітних ракетних комплексів – раніше у жовтні Україна вже отримала перший ЗРК IRIS-T, водночас днями Шольц пообіцяв якнайшвидше поставити ще три таких ЗРК.

Читайте також: В чергу на ЗРК NASAMS вслід за Україною стала ще одна країна-союзник США, потрібні проти Китаю