xcounter
#

З’явилися нові подробиці про атаку на аеродром в РФ, де було пошкоджено Су-34

32360
З’явилися нові подробиці про атаку на аеродром в РФ, де було пошкоджено Су-34

Російські аеродроми знову атаковані безпілотниками, як мінімум один ворожий бомбардувальник отримав пошкодження

Збройні Сили та Служба безпеки України уразили техніку ворога на аеродромі "Морозовськ" в Ростовській області — атаку було здійснено безпілотними літальними апаратами, і що в результаті було завдано противнику "суттєвого ураження" його техніки.

Як повідомляє УП з посиланням на джерела у силових структурах, під час атаки на аеродромі "Морозовськ" там перебувало одразу до 20 літаків Су-24, також було розташовано три РЛС та інша техніка.

Читайте також: РФ каже, що готова знову робити балістичні ракети середньої та меншої дальності
Су-34
Ворожий Су-34, фото ілюстративне

Нагадаємо, так зване російське міністерство оборони сьогодні зранку, 17 грудня, у традиційному стилі "відзвітувалося" про чергову відбиту атаку українських безпілотників — спершу ворог стверджував, що його засоби протиповітряної оборони нібито перехопили одразу 33 БПЛА літакового типу над трьома областями — Липецька, Ростовська і Волгоградська. Згодом у міноборони РФ повідомили про ще два безпілотники, які нібито збили над Волгоградською областю.

Звичайно, що кількість безпілотників, які сьогодні вночі атакували об’єкти на території РФ залишається невідомою, але згодом у мережі з’явилися фото, які свідчать, що як мінімум один російський літак у результаті цієї атаки отримав пошкодження.

На кадрах вище — уражений російський бомбардувальник Су-34 на аеродромі "Морозовськ", а також уламки одного з безпілотників, які, ймовірно, атакували вороже летовище. Варто звернути увагу, що ворог цей літак захистив сіткою, яка насправді виявилася безпорадною проти уражаючих елементів, що прошили її і пошкодили сам літак.

За наявними фото важко оцінити реальний ступінь пошкодження літака, але не виключено, що внаслідок атаки він міг отримати серйозніші ураження. Ну і також залишається невідомим, а скільки всього літаків було уражено щонайменше на цьому летовищі або ж й інших.

Су-34
Ворожі бомбардувальники Су-34, фото ілюстративне

Нагадаємо, що ворожий аеродром "Морозовськ" розташований в Ростовській області, на ньому базується 559-ий бомбардувальний авіаційний полк, що входить до складу 1-ої змішаної авіаційної дивізії так званих "повітряно-космічних" військ противника.

Протягом 2013-2015 років до складу 559-го бомбардувального авіаційного полку було введено 36 одиниць бомбардувальників Су-34, що були зведені у три авіаційні ескадрильї (про посилення російських авіаполків Су-34 третіми ескадрильями ми розповідали в окремому матеріалі). Також там базувалися бомбардувальники Су-24.

Щодо атаки на інші російські об’єкти вночі 17 грудня, то, як раніше повідомляли в УП, до атак на Липецьку та Волгоградську області причетне Головне управління розвідки міноборони України. Водночас результати цих атак поки що залишаються невідомі.

Читайте також: Росіяни планують робити Ту-214 в цеху, який призначався для ПАК ДА як заміни Ту-95МС і Ту-160